Çorum'da corona virüsün yayılımını ve riskli bölgeleri gösteren ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasında neredeyse tüm şehir merkezi yoğunluk yaşanıyor. Uygulamada kentin büyük bir bölümünde kırmızı alanların (Çok yüksek riskli alan) artması vatandaşların endişesini arttırdı.

ÇORUM EN KÖTÜ 3 İLDEN BİRİ OLMAK ÜZERE

Ak Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, bugün parti binasında düzenlediği basın toplantısında Çorum'un koronavirüs verilerini paylaşmıştı.
Koronavirüs konusunda en kötü 3 ilden biri olmak üzere olduğumuzu belirten Ceylan, "Bu konuda iyimser olmayacağım, herkesin dikkat etmesi gerekiyor. Çorum bu salgın konusunda en kötü 3 il arasına girmek üzere. Böyle giderse mevcut hastanelerin kapesitesi bu salgını kaldıramayacak ve iki ilçe hastanemize Çorum'dan hasta sevk edilecek. Durum çok vahim. Tüm vatandaşlarımızın alınan tedbir kararlarına kesinlikle uyması gerekiyor" demişti.

RESMİ RAKAMLAR BİLİNMİYOR
4 gün önce Çorum Valisi Mustafa Çiftçi'nin basına yaptığı açıklamaya göre ise, Çorum'da 52 koronavirüs dolayısıyla vefat ederken, 6 bin 757 kişinin ise koronavirüs tedavisi devam ediyordu. Aradan geçen 4 günde Çorum'un koronavirüs rakamlarının ne derece arttığı bilinmezken, Sağlık Bakanlığının geliştirdiği Hayat Eve Sığar uygulamasında Çorum'un kırmızıya bürünmesiyle anormal artışlar yaşandığı düşünülüyor.