Kendilerini ‘vali’ olarak tanıtarak işadamlarından ‘engelli çocuklara tekerlekli sandalye kampanyası’ adı altında bağış isteyerek, aldıkları parayı ‘hesapçı’ olarak temin ettikleri kendilerine yardımcı olan şahısların hesabına yatırarak haksız kazanç elde ettikleri tespit edilen 16 şüpheliden 8’i Çorum’da yakalandı.

Zanlılardan 4’ü çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Çorum İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyon sonunda Çorum merkezde ikamet ettikleri belirlenen O.K., M.D., H.K., M.Y., S.G., M.Ş., M.Ö. ve E.A. olmak üzere 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Olayla ilgili olarak başta bir suçtan tutuklu bulunan S.E., isimli şüpheli, cezaevinden alınarak, ifadesi alınıp tekrar cezaevine teslim edildi.

Olayla ilgili olarak aranan İ.B ölmesi nedeniyle yakalanamazken, yakalanması yönünde çalışmaların devam ettiği M.A. halen askerlik görevini yaptığının tespit edilmesi nedeniyle yakalanamadı.

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan F.K., K.K., S.A., M.B. ile N.B., isimli şahıslar Emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldılar.

Operasyonda yapılan ikamet aramalarında 2 adet ruhsatsız tüfek, 22 adet tüfek fişeği, 23 adet 9 mm mermi, 11 adet 7,65 çapında mermi, çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Gözaltına alınan 8 şüpheliden M.Y., S.G., M.Ö. ve E.A. mevcutlu olarak gönderildikleri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından serbest bırakılırken, O.K., M.D, H.K., ve M,Ş. İse tutuklama istemiyle sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.