Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdür V. Yrd. Doç. Dr. Kadir Erol, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Dursun Arslaner ve Öğr. Gör. Zafer Köse, Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı Ömer Boyacı ve Yüksekokul Sekreter V. Ahmet Köksal’dan oluşan bir heyetle birlikte Osmancık Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Emre Gökel’i ziyaret ederek karşılıklı görüş alışveriş bulundu.

Ülkemizin lokomotif sektörlerinde ihtiyaç duyulan ara eleman/teknik eleman yetiştirmek, nitelikli işgücü ile sektörün rekabet gücünü arttırmada meslek yüksekokullarının önemine değinen Osmancık Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Emre Gökel, bu kapsamda Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu’nun Osmancık Organize Sanayi Bölgesinin en önemli parçalarından birisi olduğunu belirtti.

Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdür V. Yrd. Doç. Dr. Kadir Erol ise ziyarette yaptığı konuşmada, “Osmancık Organize Sanayi Bölgesinin sahip olduğu ekonomik potansiyeli harekete geçirecek ve ülkemizin ekonomik gelişimine de katkı sağlayacak bir modeli bir an önce hayata geçirmemiz gerekmektedir.

Bu amaç doğrultusunda, Üniversitemize bağlı meslek yüksekokulları, programlarını günümüz şartlarına uyarlayarak öncelikli olarak sanayi, hizmet, gıda ve turizm sektörlerine nitelikli ara elaman kazandırmak amacıyla 3+1 eğitim modelini uygulama çalışmalarına başlamıştır” dedi.

Öğrencilerin uygulama eğitimi süresince işletmelerin çalışma koşullarına tabi olacağını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Kadir Erol, her grup öğrenciye bir danışmanın atanarak belirli dönemlerde kontrol edileceğini ve öğrencilerin iş disiplinine uymalarının sağlanacağını ifade etti.

Bu uygulamayla işletmeler ve üniversite arasında yoğun iş birliği olacağından ihtiyaç duyulan nitelik ve sayıdaki yüksekokullarda işletmelerin taleplerine göre teknik eleman yetiştirilmesinin sağlanacağını kaydeden Erol, eğitim programlarının iş dünyasının gereksinimleri doğrultusunda devamlı güncelleneceğini, iş hayatında karşılaşılan uygulamaya dönük sorunların bilimsel düzeyde çözümü için iş dünyası ile akademik personelin kaynaşmasının da sağlanacağını sözlerine ekledi.