Çorum’un Osmancık ilçesine bağlı Kargı Köyünün iletişimini sağlayan telefon kablosu kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalındı.
Edinilen bilgiye göre, İncesu Köyünde bulunan ana santralden Kargı köyüne gelen ana nakil hattı kablosunun yaklaşık 500 metre uzunluğundaki
bölümü iki ay önce baltayla kesilmek suretiyle çalınındı. Kablo hırsızlığı telefon hatlarındaki arıza sonucunda ortaya çıktı.


Köydeki tüm telefon ve internet hatları aynı anda kesilince ilğili kuruma arıza başvurusunda bulunduklarını, yapılan incelemede telefon kablosunun kesilerek çalındığının anlaşıldığını dile getiren Kargı Köyü Muhtarı Salih Kurudal, “Köyün telefon ve internet bağlantısı kesilince arıza kaydı verdik. Aradan yaklaşık iki ay geçti fakat bir bilgi alamadık. Arıza giderilmeyince yaptığımız araştırmada köyümüze gelen telefon kablolarının balta ile kesilerek çalındığını öğrendik. Bu kablolar daha önce birkaç defa daha aynı şekilde kesilerek çalınmıştı. Bu hırsızlığı yapan kişilerin güvenlik güçlerimiz tarafından bulunarak gerekli cezanın verilmesini istiyoruz. Bu durumdan dolayı köyümüzde internet ve telefon kullanan vatandaşlarımız büyük bir mağduriyet yaşıyor. İnternet olmayınca muhtarlıkta resmi yazışmalarımızı ve sistem üzerinden vatandaşların evraklarını yapamıyoruz. Yaklaşık iki aydır bütün hatlar kesik, kullanmadığımız internet ve telefonların faturalarını iki aydır ödüyoruz. Bunun için ilgili yerlerden acilen çözüm üretmelerini istiyoruz” dedi.