Osmancık Kaymakamlığına vekalet eden Çorum Vali Yardımcısı Fikret Zaman’ın senelik izne ayrılmasıyla boşalan Osmancık Kaymakamlığına Çorum Valiliği Hukuk Müşaviri Azmi Yeşil’in vekalet edecek.

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Fikret Zaman’ın senelik izne ayrılmasının ardından Osmancık Kaymakam Vekilliği için bu kez Çorum Valiliği Hukuk Müşaviri Azmi Yeşil’i görevlendirdi.

Osmancık’ın yeni Kaymakam Vekili Azmi Yeşil, 21 Temmuz Cuma günü itibariyle Osmancık’taki yeni görevine başladı.

AZMİ YEŞİL KİMDİR?

Osmancık Kaymakam Vekili Azmi Yeşil, 1955 yılında Osmaniye’nin Düziçi ilçesine bağlı Kurtlar Köyü'nde doğdu.

İlkokulu doğduğu köyde, ortaokulu Düziçi ilçe merkezinde, lise öğrenimini ise Osmaniye’de tamamladı.

Sırasıyla, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Yeşil, 1977-1979 yılları arasında İçişleri Bakanlığı Merkez Teşkilatı'nda memur olarak kamu görevine başladı. Yeşil 1979 yılında Adana Valiliği Kaymakam adaylığına tayin oldu.

1982 yılında 65. dönem Kaymakamlık kursuna müteakip Erzurum’un Horasan Kaymakamı olarak görevine başladı.

Yeşil; Mülki İdare Amiri olarak sırasıyla Adana- Pozantı ilçesi, Bolu-Seben, Adana-Saimbeyli, Çanakkale-Bazcaada, Tunceli- Pertek ve Samsun- 19 Mayıs ilçe Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Baş Müfettişliği görevini 16 yıl sürdüren Yeşil, sırasıyla Balıkesir, Afyonkarahisar ve Adana’da Vali Yardımcısı olarak görev yaptı.

Çorum Valiliği Hukuk Müşaviri ve Osmancık Kaymakam Vekili Azmi Yeşil evli ve 2 çocuk babasıdır.