Osmancık Belediyesi, "Osmancik.com.tr internet sitesinde 19.11.2020 tarihinde yayınlanan “Ormanlık Alana Dökülen Çöpler Tepki Topladı” başlıklı haberde, Laçin ilçesi Kuyumcu Köyü Suludere mevkiinde ormanlık alana Osmancık Belediyesinin çöp döktüğü iddia edilmiştir" diyerek, şu açıklamayı yayınladı:

"Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve yanlış anlaşılmaların önlenmesi amacıyla söz konusu haber ile ilgili basın açıklaması yapılmasına gerek duyulmuştur.

Öncelikle halkımızın malumudur ki Osmancık Belediyesi 3 yıldır çöplerini üye olduğu Çorum Çevre Birliği Katı Atık Tesisine götürerek bertaraf etmektedir. Bu kapsamda ilçemizde bulunan Vahşi Depolama Alanı da kapatılarak ıslah edilmiştir. İlçemizin çöpleri günlük toplanmakta ve Çorum Çevre Birliği Katı Atık Tesisine götürülmektedir. Her hangi bir vahşi depolama yapılmadığı gibi haberde geçen yer belediye sorumluluk alanımızın dışında kalan, Laçin ilçesi sınırları içerisinde bir alandır.

Belediyemiz aleyhinde gerçeği yansıtmayan, yalnızca kasıt ve karalama amaçlı haberlere sık sık yer veren osmancik.com.tr sitesi ilçemiz sınırları dışında, başka bir ilçeye ait çöp depolama alanından da belediyemizi sorumlu tutarak amaç ve niyetini bir kez daha açıkça ifade etmiştir.

Bir çöp toplama alanının hangi kuruma ait olduğunu araştırmayacak kadar basiretsiz gazetecilik anlayışının ilçemizde bulunması da bizleri ayrıca yaralamış, üzmüştür. Çünkü biz Osmancık’ın her alanda adından kaliteyle söz ettirmesini arzuluyoruz.

Görevini layıkıyla yapan basın mensuplarından özür dileyerek, onları ayrı tutarak belirtmek isteriz ki; iş bilmeyen, araştırmayan, sorgulamayan, tek amacı bir takım siyasi unsurlara hizmet etmek olan kalitesiz gazetecilik anlayışı ile sık sık karşı karşıya gelmekteyiz. Basın meslek ilkelerini ihlal eden bu tutum, gazetecilik mesleğine ve işini layıkıyla yapan basın mensuplarına da zarar vermektedir. Şayet bir haber yapılmadan önce çok basit birkaç araştırma yapılması zahmetinde bulunulsa halkımızı yanlış yönlendirecek bu tür yayınlar ortaya çıkmayacaktır.

Sonuç olarak ilçemiz sınırları dışındaki bir çöp depolama alanından belediyemizi sorumlu tutan ve daha önce de defalarca taraflı, yanlı ve asılsız haberlere yer veren osmancik.com.tr’nin “Ormanlık Alana Dökülen Çöpler Tepki Topladı” başlıklı haberinde Osmancık Belediyesi ile ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtir, halkımızın dikkate almamasını önemle rica ederiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."