Cumhurbaşkanı Adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çorum’da gerçekleştireceği miting öncesi Çorumlulara mesaj gönderdi.

Başta havaalanı olmak üzere, demiryolu ve hızlı tren gibi çok sayıda ulaşım sıkıntısı yaşayan Çorum’a bu zamana kadar üvey evlat muamelesi yapıldığını aktaran Akşener, Çorum’a ulaşım yatırımı yapma ve satılan şeker fabrikasını geri alma sözü verdi.

ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPTILAR

Nüfusu Çorum’dan az olan illere bile havaalanı yapılırken, iktidarın Çorum’u her seferinde görmezden geldiğini aktaran Akşener, “Çorumlu hemşerilerimin sadece İstanbul seferi yapan Amasya- Merzifon Havaalanı’nı kullandığını biliyorum. Çorumlu yatırımcıların, iş adamlarının, sivil toplum kuruluşlarının ve meslek odalarının taleplerine yıllardır kulak tıkayan iktidar, daha az nüfuslu illere bile havaalanı yaparken Çorum’a adeta üvey evlat muamelesi yapmıştır. Yeni yatırımların şehre kazandırılması ve mevcut işletmelerin ticaretini geliştirmesi için ulaşım en önemli faktördür. Türkiye İYİ olacak diye çıktığımız bu yolda Çorum’un potansiyelini ortaya çıkacak ulaşım yatırımlarını yapacağımızdan hiç endişeniz olmasın” dedi.

ŞEKER FABRİKASINI GERİ ALACAĞIZ

Çorum’un bir diğer ulaşım sıkıntı olan demiryolu ve hızlı tren projelerine de değinen Akşener, “Her seçim döneminde hızlı tren yapma ve demiryolunu Çorum’dan geçirme sözü verenler, nedense Ankara’yı Samsun’a bağlayan demiryolunu bir türlü Çorum’dan geçirmiyor. Ekonomik kriz içinde ayakta kalmayı başarmış birkaç fabrikanın ticaretini devam ettirmesi için demiryolu projesine ihtiyaç duyulduğunu biliyorum. Çorum Şeker Fabrikasını yok pahasına satan iktidarın, Çorum’un en büyük istihdam alanı olan Çorum Çimento Fabrikası gibi diğer fabrikaları da iflas ettirmesine izin vermeyeceğiz. Satılan şeker fabrikasını da İYİ Parti iktidarıyla yeniden devlete kazandıracağız. Çorumlu hemşerilerime söz veriyorum, Çorum’un ulaşım diye bir sıkıntısı kalmayacak” ifadesini kullandı.

ÇORUMLU ÇİFTÇİLER YENİDEN ÜRETECEK

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Çorum’da da tarım ve hayvancılık sorunu yaşandığını, İYİ Parti’nin yeniden tarımsal kalkınma için büyük projeleri hayata geçireceğini de sözlerine ekleyen Akşener, “Çiftçimiz yeniden üretsin diye öncelikle onları borçlarından kurtarıp, mazot ve gübre yükünü de ortadan kaldıracağız. Tarımsal üretim, beraberinde yeni sanayi yatırımlarını ve istihdam alanlarını getirecektir. Çorumlu çiftçilerimiz 24 Haziran’dan sonra yeniden tarlasını sürecek. Yüzümüzü güneşe döndük, Türkiye İYİ olsun diye geliyoruz” dedi.