ÖZEL HABER: HACI ODABAŞ

Laçin - Osmancık karayolu üzerinde Laçin Belediyesi'nin oluşturduğu çöp deposu, vatandaşların ve yolu kullanan şoförlerin büyük tepkisini çekiyor.

Laçin çıkışında, Osmancık yolu kenarındaki geniş bir alan, belediyenin çöp deposu haline getirildi. İlçeden topladığı çöpleri yol kenarında bir araziye döken belediye, büyük bir çevre kirliliğine sebep oluyor.

Çevreye yapacağı yatırımlarla veya uygulayacağı projelerle örnek olması gereken bir kurumun bu denli çevreye zarar vermesi, duyarlı vatandaşların tepkisine neden oluyor.

BİRÇOK İLÇENİN VE İSTANBUL YOLUNUN GÜZERGAHI...

Laçin ile birlikte Osmancık, Dodurga, Oğuzlar ve Kargı ilçelerinin ana yolu olan, aynı zamanda İstanbul yoluna çıkan ve Doğu illeri ile bağlantıyı sağlayan yol, ulaşım açısından büyük bir öneme sahip.

Her gün binlerce insanın gelip geçtiği bu yolun çöp yığını haline getirilmesi çirkin bir görüntünün yanı sıra doğaya, yaban hayvanlarına ve bitki örtüsüne de büyük zarar veriyor.

Çöplerin yakılarak yok edilmeye çalışılması sonucu çıkan duman da kazalara sebebiyet vermekte.

YETKİLİLER NEDEN SESSİZ KALIYOR

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren vatandaşlar, başta Çorum Valiliği olmak üzere Laçin Kaymakamlığını, milletvekillerini ve çevreyle ilgili kuruluşları göreve davet ediyor.

Bir belediyenin bu şekilde çevre kirliliğine neden olmasının kabul edilebilir bir olay olmadığının altını çizen vatandaşlar, "yetkililer bu yoldan hiç mi geçmiyor. Bu çöp yığınlarını neden görmüyorlar. Bildiğimiz kadarıyla son günlerde Sayın Valimiz Necmeddin Kılıç bu yolu kullanarak Osmancık ve Kargı'ya giderek bazı etkinliklere ve ziyaretlere katıldı.

Yol kenarının bu denli rezil bir görüntü arzetmesine artık müsaade edilmemeli. Çöplerin boşaltılabileceği daha uygun alanlar illa ki vardır. Yoksa da katı atık bertaraf tesisi kurularak çöpler imha edilebilir, değerlendirilebilir veya enerjiye dönüştürülebilir. Bu yolun kenarına çöp dökmek yerine gül fidanları dikmek, etrafı yeşillendirmek zorundayız. İnsana ve çevreye saygısızlık olan bu durumun önüne bir an önce geçilmelidir" dediler.