Çorum ile Osmancık, Laçin, Dodurga ve Kargı olmak üzere 4 ilçenin bağlantısını sağlayan Kırkdilim yolu, modern ve güvenli bir hale gelecek.

Toplam uzunluğu 4 bin 077 metre olan 3 adet çift tüp tünel, 3 adet hemzemin kavşak, toprak işleri, sanat yapıları ve üstyapı işleri ile Kırkdilim, artık şoförlerin ve yolcuların korkulu rüyası olmaktan çıkacak.

2018 yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Karayolları 7.Bölge Müdür Yardımcısı Selçuk Urçar, 400 milyon TL'lik Çorum'un prestij projesi olan Kırdilim'in ihalesinin yapıldığını ve sözleşmenin imzalandığını bildirdi.

1 yılda projesi tamamlanan ve ihalesi yapılan Kırkdilim'in tamamlandığında nasıl olacağını gösteren animasyon videosu eşliğinde bilgi veren Urçar, toplam 8,62 km uzunluğundaki yolun 3 Ocak'ta ihalesinin yapıldığını belirterek, proje bünyesinde 3 adet toplam uzunluğu 4 bin 077 m olan çift tüp tünel, 3 adet hemzemin kavşak, toprak işleri, sanat yapıları ve üstyapı işleri bulunduğunu açıkladı.

Bu arada DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar ve Karayolları 7. Bölge Müdür Yardımcısı Selçuk Urçar, İl Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü ziyaret etti.

Ziyaret sırasında devam eden yatırımlar ve Belediye tarafından hayata geçirilmesi düşünülen projelerle ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.

‘YÜZYILIN HAYALİ KIRKDİLİM GERÇEKLEŞİYOR’

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Karayolları 7. Bölge Müdür Yardımcısı Selçuk Urçar ve Karayolları 73. Şube Şefi Hasan Böğrek ile yaptıkları toplantıda da şehrin tümünde yapılan çalışmalara ilişkin projeleri gözden geçirdiklerini ifade etti.

Yüzyıllık bir hayal olarak nitelendirdiği Kırkdilim yolunun ihalesinin yapıldığını ve bu hayalin gerçekleştiğini söyleyen Külcü, “Sayın Başbakanımız bunun müjdesini bize daha önceden vermişti. Bugün de Bölge Müdürümüzden ihalesinin tamamlanarak sözleşmesinin yapıldığını öğrenmiş olduk. Kırkdilim, on yılların değil yüzyılın hayali bir proje. Bunu sorun yaşanmayacak şekilde çok güzel bir noktaya kavuşturmuş olduk. Bugün sözleşmesini imzalamışlar ve 460 trilyon liralık dev bir ihaleyi tamamlayarak şehrin bundan sonra yaşayacağı problemlerin tamamını ortadan kaldırmış olacağız.

3 yıllık bir süre içerisinde tamamlanacak olan Kırkdilim geçişi toplam 8 km’lik bir yol. 8 km’nin gidiş – geliş olarak hesap edildiğinde 16 km’lik bir mesafeye ulaştığını biliyoruz ve bunun 4 km gidiş, 4 km de geliş olmak üzere 3 tüp geçit bir tarafta 3 tüp geçit de bir tarafta olmak üzere 6 tünelle geçiş sağlanacak. Tehlikeli madde taşıyan araçlar eski yol ıslah edilerek oradan devam edecek. Bu bizim için çok müjdeli bir haber, çok önemli bir projeydi. Bunun mutluluğunu hemşehrilerimizle paylaşmak istiyorum” dedi.

OSMANCIK’TA BÜYÜK SEVİNÇ

Bu arada Kırkdilim projesinde ihale sürecinin tamamlanması Osmancık’ta büyük sevinç yarattı.

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Kırkdilim tünel geçişi projesinin hayırlı alması dileğinde bulunarak, “3 Ocak 2018’de ihalesi yapılan Kırkdilim Projesi’nin ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. 460 milyon TL’ye mal olacak projenin tamamlanmasıyla Osmancık için yeni bir dönem başlayacak” ifadesini kullandı.