Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘FETÖ’cüleri barındırmayın’ uyarısı Afrika’da etkisini gösterdi. Örgütün kasası olarak bilinen Çorumlu firari kuyumcu Sudan’da gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘FETÖ’cüleri barındırmayın’ uyarısı Afrika’da etkisini göstermeye başladı. Örgütün kasası olarak bilinen bir kişi Sudan’da gözaltına alınırken, Fas’ta da 4 kişi tutuklandı. Türkiye’de 17/25 ve 15 Temmuz darbe girişimlerinin ardından paraları Afrika’ya kaçıran FETÖ’ye bu ülkelerde kıskaç başladı. Akşam Gazetesinde yer alan habere göre; Afrika’da FETÖ’ye baskı kuran ülkelerin sayısı artıyor. Son olarak Sudan’da yaşayan ve ülkede FETÖ’nün en büyük para kasası olarak ifade edilen Çorumlu firari kuyumcu Memduh Çıkmaz, Sudan polisi tarafından gözaltına alındı.
FETÖ
ÇORUM’DA 500 SAYFALIK İDDİANAME!

Türkiye, Menduh Çıkmaz hakkında hazırlanan 500 sayfalık iddianameyi de ivedilikle Sudanlı yetkililere teslim etti. Çıkmaz’ın ailesinin ise uluslararası insan hakları gruplarını arayarak Memduh Çıkmaz’ın Sudan’dan Türkiye’ye iade edilmemesi için faaliyette bulundukları öğrenildi.
FETÖ
FAS’TA 4 FETÖ’CÜ DAHA CEZAEVİNDE

Fas hükümeti ise bir süre önce ülkedeki FETÖ okullarının neredeyse tamamını kapattı. Al-Monitor gazetesinin haberine göre FETÖ bağlantılı olduğu belirlenen tekstilci Esmat Bakay, Ferhat Erdoğan, Pastaneci Eidin Elmez ve FETÖ okullarının eski yöneticilerinden Mustafa Önder’in tutuklandığı bilgisini verdi.

HEPSİ YENİDEN KAÇMAYA BAŞLADILAR

Fas’ta bulunan çok sayıda FETÖ’cünün tutuklanma ya da iade edilme korkusu dolayısıyla ülkeden kaçtıklarını da itiraf etti. Haberde Fas emniyet güçlerinin ülkenin önde gelen İslami dernekleri ve figürlerinin FETÖ ile bağlantılarını soruşturduklarını, bu kişilerden ve kurumlardan iletişimi kesmeleri, keskin bir mesafe koymaları yönünde uyarılarda bulunduklarının da altını çizdi. (AKŞAM)