Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Kongresine katılmak üzere Çorum’a gelecek.

AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 28 Ocak 2018 Pazar günü yapılacak olan 6. Olağan İl Kongresine katılacağını bildirdi. Karadağ, "Geçtiğimiz yıllarda 7 yıl boyunca Çorum'a gelemeyen Erdoğan, en son 16 Nisan 2017 referandumu öncesi 10 Nisan'da Çorumlularla buluşmuştu. 10 ay gibi kısa bir süre içerisinde Cumhurbaşkanımızı ikinci kez Çorum'da ağırlama şerefine nail olacağız. Erdoğan'ı Çorum'da ağırlamak şereflerin en büyüğüdür" dedi.

Mehmet Karadağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çorum ziyareti öncesi parti binasında basın toplantısı düzenleyerek bazı açıklamalarda bulundu.

Karadağ’ın basın toplantısına Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Gençlik Kolları Başkanı Burak Köse, Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, ilçe başkanları, partili belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, mahalle temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantıda Kargı İlçe Başkanı Sacit Özdemir, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen ile bazı partililer de hazır bulundu.

Toplantı salonunun tamamen dolduğu basın toplantısında bir konuşma yapan Karadağ, Çorum'un en büyük üç talebini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ileteceklerini söyledi.

KUTLU YÜRÜYÜŞE DEVAM...

Karadağ ilk olarak 10 yıl sonra atandığı il başkanlığı sürecinde yaptığı çalışmaları anlattı.

Bir yılda Cumhurbaşkanını ikinci defa ağırlamanın kendileri için şereflerin en büyüğü olduğunu belirten Karadağ, Cumhurbaşkanından ne talep etmeleri gerekiyorsa o konuda yapılacak toplantılarda onu belirleyerek kendisinden talep edeceklerini söyledi.

MYK toplantısında alınan kararla 28 Ocak 2018 Pazar günü saat 12.00’de yapılacak olan il kongresinde kendisin de il başkan adaylığının resmileştiğini açıklayan Karadağ, kutlu yürüyüşe 28 Ocak’tan itibaren hep birlikte devam edeceklerini belirtirken, salonu dolduran parti teşkilatları da bu sözleri alkışlarla karşıladı.

Karadağ, "daha önce şahsımın il başkan adaylığı gayri resmi olarak iletilmişti. Ancak Cumhurbaşkanımızın başkanlığında yapılan MYK toplantısında Çorum il başkanlığı için şahsımın başkanlığında devam kararı alındı. Kutlu yürüyüşümüze hep birlikte devam edeceğiz" dedi.

İlçe kongrelerini, gençlik ve kadın kolları kongrelerini tamamladıklarını anlatan Karadağ, "Türkiye genelinde ilçe kongrelerini ilk tamamlayan il olduk. Bu nedenle de Genel Merkez'den tebrik aldık. Bu da teşkilatlarımızın, milletvekillerimizin gayreti ve uyumlu çalışması ile olmuştur" dedi.

Son 1 yıl içinde Cumhurbaşkanını Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Başbakan Binali Yıldırım'ı Çorum'da ağırladıklarının altını çizen Karadağ, "Şimdi Erdoğan'ı ikinci kez ağırlamaya hazırlanıyoruz. Erdoğan'ı Çorum'da ağırlamak şereflerin en büyüğüdür. Bu durum hem teşkilatımız, hem de Çorum açısından son derece önemli bir durumdur. Cumhurbaşkanımızın vereceği müjdelerden, yatırım haberlerinden tüm Çorum faydalanacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Başbakan Binali Yıldırım'ı da Çorum'a davet ettiklerinin bildiren Karadağ, programının uygun olması halinde Yıldırım'ın da gelmesinden şeref duyacaklarını kaydetti.

2019 seçimlerini de zirvede tamamlamanın gayreti içerisinde olacaklarını ifade eden ve tüm teşkilatlara güveninin tam olduğunu söyleyen Karadağ, amaçlarının Çorum'a en iyi hizmeti yapmak olduğunu vurguladı.