ÖZEL HABER: HACI ODABAŞ

Çorum’da Koronavirüs nedeniyle bugüne kadar 12 bin 281 test yapıldı. Yapılan testler sonucu 374 pozitif vaka tespit edildi. Bunlardan 286’ü şifa ile taburcu edildi. Çorum’da bu gün itibarıyla 83 pozitif vaka bulunuyor.

Normalleşme sürecinin ardından Çorum’da da artış göstererek etkisini devam ettiren Covid-19 halk sağlığını tehdit ediyor. İlimizde görülen Koronavirüs vakalarında bazı bölümlerde artış, bazı bölümlerde ise düşüş gözlemleniyor.

Uzmanların uyarılarına rağmen, halk içerisinde bir rehavet söz konusu. Yaz aylarının da gelmesiyle birlikte başlayan düğün, nişan vb. toplu hareket edilen organizasyonlar ve toplu kullanım alanları riski üst seviyeye çıkarıyor.

Çorum koronavirüs tablosunu okuyucularımız için günlük olarak araştırıyoruz. Yapılan araştırmalar sonucunda Çorum’da Covid-19 görüldüğünden beri toplamda 12 bin 281 test yapıldığı ve bu gün itibarıyla Çorum’da 83 pozitif vaka mevcut.

Koronavirüs nedeniyle bugün itibari ile 61’i hastanede normal seviste tedavi görürken, 20’si pozitif olup evlerinde veya diğer özel alanlarda tedavi görüyor. Covid-19 nedeniyle 2 hasta yoğun bakımda tedavi görürken entübede hastamız yok. 

Çorum’da Covid-19’a yakalanan hasta sayısı bugüne kadar 374 kişi iken şifa ile taburcu edilenlerin sayısı ise 286 kişi olduğu öğrenildi. 

Bugün itibari ile karantinada 4 hasta bulunurken, Çorum’da Covid-19’dan vefat edenlerin sayısının ise halen 5'te kalması teselli kaynağımız oldu.