Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, önümüzdeki 2-3 aylık sürede Büyükşehir Yasası’nın çıkabileceğini belirterek Çorum’un şanslı illerden biri olduğu açıkladı.

Anayasa’ya göre, seçim yasalarında yapılan değişikliklerin son bir yıl içerisinde yapılması halinde o seçimde uygulanmadığını açıklayan Başkan Külcü, 2019 yılında yapılacak seçimlerden en az bir yıl önce değişikliğin yapılması gerektiğine dikkat çekti. Ankara’da yaptığı görüşmelerde edindiği intibanın birkaç ay içinde Büyükşehir Yasası ile ilgili düzenlemelerin yapılacağı yönünde olduğunu bildiren Külcü, 500 bin mi, 300 bin mi olacağının birkaç ay içinde açıklanabileceğini söyledi. Başkan Külcü, Büyükşehir Yasası ile ilgili Çorum’un en şanslı illerden biri olduğunu söyledi.

NÜFUS KRİTERİ 700 BİNE DÜŞTÜ

Daha önce yapılan düzenlemeyle, büyükşehir olmak için gerekli nüfus 700 bine düşürülmüş Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van gibi 13 şehir büyükşehir olmuştu.

TÜRKİYE’DE ’28’ ŞEHRE PİYANGO

Şimdi ise büyükşehir olmak için gerekli nüfus kriteri 300 bine düşürülüyor. Uygulamanın yürürlüğe girmesiyle birlikte 28 il daha büyükşehir olacak ve Türkiye’nin büyükşehirlerinin toplamı 58’i bulacak.