Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sona erdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca toplantı sonrası açıklama yaptı. Bakan Koca, "Tarih sonu gelmemiş bir salgın kaydetmemşltir. Bilimsel gelişmeler bu salgının sonunun yakın olduğunu göstermektedir" dedi. Koca, "Aşıyı beklerken daha fazla dikkatli olalım. Muhtemelen alacağımız son viraj olan önümüzdeki süreçte hastalığa yakalanmayalım" ifadelerini kullandı.

ÇORUM BÜYÜKŞEHİRLERİ GERİDE BIRAKTI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tüm Türkiye'nin Yoğun Bakım yatak doluluk oranı ve Ventilatör (Entübe) doluluk oranlarını paylaştı.
Çorum hem Yoğun Bakım yatak doluluk oranı hemde Ventilatör (Entübe) doluluk oranlarını yüzdesinde Ankara, İstanbul, Antalya, Konya nüfus yoğunlu daha fazla olan büyükşehirleri geride bıraktı. Bakan Koca'nın açıkladığı haritada risk gruplarında olan şehirler koyu renkle gösterilmekte.
Bakan Koca'nın açıkladığı verilere göre Çorum'da Yoğun Bakım Doluluk oranı 69.84, Ventilatör (Entübe) doluluk oranı ise 48.71.

ÇORUM'DA 4 GÜNDE 31 VEFAT OLDU
Hatırlanacağı üzere Çorum'da 11-12-13 ve 14 Eylül tarihlerinde koronavirüs kaynaklı toplam 31 vefat yaşanmıştı.
Çorum'un güncel koronavirüs verileri yetkililer tarafından açıklanmazken, 4 Eylül'de Çorum Valisi Mustafa Çiftçi'nin son açıkladığı koronavirüs verilerine göre toplam 6 bin 757 koronavirüs pozitif vaka varken, 52 koronavirüs kaynaklı vefat sayısı paylaşılmıştı. Aradan geçen 12 günün sadece 4 gününde 31 vefat yaşanmışken, toplam vakaların sayısı ise hala bilinememekte.

Kaynak: yaylahaber.com.tr