Bu yumuşacık açma tarifi, evinizin sıcaklığını kahvaltı sofralarınıza taşıyacak. Adım adım lezzet dolu bir tarif ile herkesi mutlu edin!

Evinizi pastane kokusuyla dolduracak bu yumuşacık açma tarifi, kolay adımlarıyla, kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak.

Siz de evde kolayca yapabileceğiniz, lezzetli ve göz alıcı açmalar yapmayı seviyorsanız, bu tarif tam size göre. Adımları takip ederek mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz!

Yumuşacık Açma Tarifi

Börek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı: Az malzemeyle mükemmel Börek nasıl yapılır? Börek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı: Az malzemeyle mükemmel Börek nasıl yapılır?

Malzemeler

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağın sıvı yağ
2 adet yumurta (sarısı üzerine)
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
4 su bardağı un (kontrollü)

Yumuşacık Açma Tarifi

Önce bir kabın içerisinde ılık sütü, şekeri ve mayayı karıştırıyoruz ve üzerini kapatıyoruz.
Maya kabarınca diğer malzemeleri karıştırıyoruz unu kontrollü döküp, hafif ele yapışacak yumuşak bir hamur yapıyoruz.
Daha sonra hamur kabarıp iki katına çıkınca ceviz büyüklüğünde bezeler yapıyoruz ve silindir şeklinde uzatıp ikisini bir birine dolayıp birleştiriyoruz.
Fırın kağıdı serdiğimiz tepsilere belirli aralıklarla diziyoruz daha sonra yarım saat tepsi mayası olduktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 derece fanlı ayarda açmaların üzeri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz

Bu yumuşacık açma tarifiyle, hem pratik hem de lezzet dolu anlar sizi bekliyor. Ev yapımı açmaların en güzellerinden biri olan bu tarifi deneyin ve kahvaltılarınızı lezzetle taçlandırın!