Kahvaltılarınızda, çay saatlerinizde ya da misafir ağırlarken pratik ve lezzetli bir alternatif arıyorsanız peynirli gül böreği tarifi tam size göre. Bu tarifi denedikten sonra vazgeçilmeziniz olacak.

Sofralarınıza şıklık katacak ve damaklarınızı şenlendirecek bir tarif: Peynirli gül böreği. Bu kolay ve lezzetli börek tarifini adım adım anlattık. İşte detaylar!

Misafirlerinizi ve sevdiklerinizi şaşırtmak istiyorsanız, peynirli gül böreği tarifi ile göz kamaştırıcı bir sunum yapabilirsiniz. Hem görünümüyle hem de lezzetiyle bu tarif, herkesin beğenisini kazanacak.

Peynirli Gül Böreği Tarifi

Tadına bakan hayran kalıyor: Yumuşacık kıyır kıyır Anne Kurabiyesi Tadına bakan hayran kalıyor: Yumuşacık kıyır kıyır Anne Kurabiyesi

Malzemeler: 

2 adet hazır yufka

İç harcı için: 

100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
100 gram rendelenmiş beyaz peynir
12-14 sap maydanoz
Tuz
Karabiber

Sosu için: 

100 ml su
100 ml süt
50 ml ayçiçek yağı

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı (çırpılmış)
3 yemek kaşığı susam

Peynirli Gül Böreği Yapılışı:

İç harcı hazırlamak için maydanozların sap bölümlerini ayıkladıktan sonra ince ince kıyın ve tuz ile karabiber ilavesi yaparak derin bir kabın içinde rendelenmiş peynirlerle harmanlayın. 
Sos için gerekli tüm malzemeleri bir kabın içinde iyice karıştırın. 
Yufkalardan birini tezgaha alarak dört eşit parçaya bölün. 
Üçgen formundaki parçalardan birini uzun tarafı size yakın olacak şekilde yerleştirin. 
Hazırladığınız sosu bir fırça yardımıyla yufkanın tamamına sürün. 
Uzun kenara peynirli harçtan ekleyin ve böreği rulo yaparak sarın. 
Ruloyu kendi etrafında çevirerek bir sarmal haline getirin ve gül şeklini elde edin. Kenarı böreğin altına sıkıştırın. 
Bu işlemi tüm parçalar, ardından da diğer yufka için tekrarlayın. 
Üzerine fırın kağıdı serdiğiniz bir fırın tepsisine böreklerin hepsini biraz aralıklı olacak şekilde yerleştirin. 
Çırpılmış yumurta sarısını böreklerin üzerine bir fırça yardımıyla sürün. Susamları da üzerine serpiştirin. Dilerseniz çörek otu da ekleyebilirsiniz. 
Börekleri 180 derecelik önden ısıtılmış fansız fırında yaklaşık 30-35 dakika boyunca pişirin.
Pişen börekleri yaklaşık 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Peynirli gül böreği tarifi ile sofralarınıza lezzet katmak artık çok kolay. Bu pratik ve nefis tarifi deneyin, sevdiklerinizi mutlu edin. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi