En son ne zaman birisinin hayatına dokundunuz? Şimdiye kadar başka birisi sizin elinizi uzatmanız sayesinde hayata yeniden döndü mü? Yoksa gemisini kurtaran kaptan misali hayatınızı bencil bir şekilde mi sürdürmeyi tercih ediyorsunuz?
Eğer dertlilere, umutsuzlara, bir çıkar yol bulamayanlara bu onların imtihanı gözüyle bakıyorsanız, bu zorlu günlerde onlara yardım edip etmemekte sizin imtihanınız. Yardımseverlik insanoğlunun en önemli erdemlerinden biridir. Allah kim zerre kadar iyilik yaparsa onun mükâfatını görür derken ,bizim de bu fırsatı değerlendirmemiz lazım. Aslında herkes kendisine yardım yapıyor başkalarına yaparken.Yardimlasmak insanı mutlu eder, yardım ettikçe insanın içine huzur dolar.
Yardım yaparken özellikle maddi bir konuda yapıyorsak karşı tarafın onurunu düşünüp sağduyulu olmalıyız. Yalnız iyi insanlara yardım etmemeli, zalimlere de iyi insan olma yönünde yol göstermeliyiz. İnsan başkalarının hayatına dokundukça yaşamdan zevk alır, iyiliğin verdiği tat hiç bir şeyde yoktur.
İyi olan her zaman kazanır. İyilik yapanlar asla unutulmaz ama siz yaptığın yardımı unutun. Bugün yardım eden siz olabilirsiniz ,belki yarın siz kendiniz yardıma muhtaç kalacaksınız. Siz bugün yapabiliyorken elinizden geleni yapın ki sizin de dertli zamanlarınızda dermanınız gönderilsin. Uzatın elinizi, ilacı olun insanların. Şükredin ki yardımsever olan sizsiniz.