AK Parti Çorum Milletvekili ve İçişleri Komisyon Üyesi Avukat Oğuzhan Kaya, Volkswagen’in Türkiye’ye kurmayı planladığı otomobil fabrikasının Çorum’a kazandırılması için yapılan girişimlerden memnuniyet duyduğunu belirterek, her türlü siyasi desteğe hazır olduklarını ifade etti.

Volkswagen’in Türkiye’ye yapacağı yatırım ile ilgili süreci yakından takip ettiğini kaydeden Milletvekili Kaya “Volkswagen’in Türkiye’ye yapacağı yatırım Çorum’a yakışır diye düşünüyorum. Çorum’da otomotiv sektörüne yönelik büyük bir adım atılmış olacaktır. Bu yatırım Çorum’un sanayisi için büyük bir fırsat olacaktır. Biz de Çorum milletvekilleri olarak her türlü siyasi ve bürokratik desteğe hazırız” dedi.

ÇORUM OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜ TAŞIYACAK GÜÇTEDİR

Çorum’un güçlü sanayi alt yapısına dikkat çeken Kaya “Çorum sanayisi üretim gücü ile Türkiye’nin yüz akı konumundadır. Gerek bölgesel konumu gerek güçlü sanayi alt yapısı ile otomotiv, savunma sanayi gibi yatırımlara hazır durumdadır. Dolayısı ile Çorum, bir otomobil fabrikasına hazırdır. İş Adamımız Sayın Ahmet Ahlatçı dünyanın sayılı tesislerinden birisi olan altın rafinerisini Çorum’a kazandırmıştır. Kendisine teşekkürlerimi sunuyorum. Böyle bir yatırımda da iş adamlarımıza güveniyoruz.” diye konuştu.