Çorum’da 2017 yılı Yıllık Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi rekortmenleri açıklandı.

Çorum Defterdarlığından yapılan açıklamada Gelir Vergisinde Ferit Çalışkan birinci sırada yer alırken, Şemsa Çakır Güzey ikinci ve Ali Sarıarslan ise üçüncü oldu.

Kurumlar vergisinde ise Duduoğlu Çelik Döküm San. Tic Aş. ilk sırada yer alırken, Erk İnşaat Taahhüt Hazır Beton Turz. San. Ve Tic. A.Ş ikinci ve Alapala Makina Gıda San. ve Tic. A.Ş. ise üçüncü sırada yer aldı.

Konu hakkında açıklama yapan Defterdar Durak Sercan, “2017 yılı vergilendirme dönemi Yıllık Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi Beyannamelerinin değerlendirilmesi sonucunda;

Çorum'da en fazla gelir/kazanç beyan eden ve ödeyen ekli listelerde belirtilen mükelleflerimizin il geneli sıralamasında ilk 100'e girdikleri tespit edilmiştir.

Sahibi bulundukları emek ve sermayelerini ilimiz ekonomisinin emrine tahsis ederek mal ve hizmet üretimi yapan, ilimize iş imkânı sağlayan, yaptıkları veya imal ettikleri mal ve hizmeti rekabet koşullarında iç ve dış pazarlara satma becerisini gösteren ve bütün bu faaliyetleri sonucunda hazinemize vergi ve sigorta adı altında kaynak aktararak, devletimize karşı olan yükümlülüklerini yerine getiren başta ekli listedeki mükelleflerimiz olmak üzere tüm mükelleflerimizi kutluyor, teşekkürlerimizle birlikte hayırlı ve bol kazançlar elde etmelerini temenni ediyoruz” dedi.