Osmancık’ta Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından uygulanacak olan ‘Yerel STK´lar Hibe Programı’yla ilgili olarak bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Osmancık Öğretmenevi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Osmancık Kaymakam Vekili Azmi Yeşil´de katıldı.

Çorum Valiliği Sosyal Etüt ve Proje Müdür Vekili Seyfettin Zengin ve Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni Mustafa Alagöz tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında yerel sivil toplum kuruluşlarının hibe kredisi alabilmeleri için izlemeleri gereken yol ve yöntemler anlatıldı.

250 bin liraya kadar çıkan hibe kredisi kapsamına giren projeler hakkında bilgilendirmenin yapıldığı toplantıda programın temel ve özel hedefleri üzerinde duruldu.

Toplantıda sadece sivil toplum kuruluşlarının yararlanabileceği hibe programının proje aşamaları ayrıntılı şekilde katılımcılara anlatıldı.

Yerel STK´ların başvuruda bulunabilecekleri hibe programına 18 Ağustos´a kadar proje hazırlayarak başvuru yapması gerekiyor.

18 Ağustos´a kadar ilk başvurusu kabul edilen STK´lar ikinci başvuru sürecini başlatarak gerekli işlemleri tamamlamak için çalışmalarına başlayacak.

İkinci başvurunun ardından yapılan inceleme ve değerlendirme sonrasında onaylanan projelere 250 bin liraya kadar hibe kredi desteği sağlanacak.

Bu sürenin yaklaşık 10 veya 12 ay sürdüğü ifade edilirken, yatırımların dışında yurt dışı inceleme gezilerinin de bu kapsama dahil olduğu ifade edildi.