Kısa adı OSMİAD olan Osmancık İş Adamları Derneği’nde Emrah Tüysüz dönemi başladı.

OMSİAD’ta genel kurul heyecanı yaşandı.

İki dönemdir OSMİAD başkanlığını sürdüren Bilge Otomobilcilik firması sahibi Sakin Bilge yapılan genel kurulda başkanlığa yeniden aday olmadığını açıklayarak gençlere yeni nesillere yol vermek istediğini açıkladı.

Tek adayın katıldığı seçimde Metro Park Ganita İşletmeci Emrah Tüysüz, oy çokluğu ile OSMİAD başkanı şekildi.

Osmancık Yazı Mahallesi Orgeneral Ahmet Çörekçi Caddesi No:28 adresinde bulunan OSMİAD merkezinde yapılan genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Genel kurulun açılış konuşması, yaklaşık 8 yıldır dernek başkanlığı görevini yürüten Sakin Bilge tarafından yapıldı.

Osmancık için dernek yönetimi ve üyeleri ile güzel başarılara imza attıklarını belirten Sakin Bilge, “ İki dönemdir OSMİAD’nin başkanlığını yapıyorum. Olağan seçim dönemimiz geldi. Gençlere yol açmak için ve kendi işlerimin yoğunluğundan dolayı bu dönem aday olmayacağım. Bundan sonra başkan olacak arkadaşlara başarılar diliyorum. Bildiğiniz gibi derneğimiz Osmancık’ta aktif bir kişilik kazandı.

Çorum’daki meslek odalarında üyelerimizle birlikte ciddi başarılar elde ettik. Organize Sanayi’nin Osmancık’a kazandırılmasında ciddi katkılarımız oldu. Üyelerimize bazen seyahatler düzenledik. Memleketimize Osmancığımıza faydalı olmaya gayret ettik. Tekrar gelecek arkadaşlara başarılar diliyorum. İnşallah memleketimize milletimize hatırlı uğurlu olur. Önümüzdeki dönemde tekrar meslek odalarımızın seçimleri var. Bizde desteklerimizi vermeye devam edeceğiz. Yönetimdeki arkadaşlarım ve üyelerimizin destekleri ile güzel işler başardık. Bugüne kadar bana verdiğiniz desteklerden dolayı hepinize teşekkür ederim” dedi.

Derneğe kayıtlı 85 üyeden 46 üyenin katılımıyla açık oylama şeklinde gerçekleşen seçime tek aday olarak katılan Metro Park Ganita İşletmeci Emrah Tüysüz, kullanılan oyların tamamını alarak OMSİAD’ın yeni başkanı seçildi.

Seçimlerin ardından kısa bir teşekkür konuşması yapan Emrah Tüysüz, ‘Makamlar baki, üzerindeki kişiler devamlı geçicidir” dedi.

Kongrede kendisine güvenerek destek veren herkese teşekkür eden Tüysüz şöyle dedi:

“Sakin Abim benim her zaman samimi gördüğüm bir büyüğümdür. Kendisinin bu fırsatı bizlere tanıdığı için de çok teşekkür ediyorum. Geçmişte beraber çalıştığımız arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Gelecek dönemdeki Ticaret Sanayi Odası seçimleri ve Ticaret Borsası seçimlerinde en iyi şekilde ve en fazla temsilci ile Osmancığı temsil edebilmek için elimizden geleni yapacağımızı düşünüyorum.

Makamlar baki üzerindeki kişiler devamlı geçici. Layık olmaya çalışacağız. Hepinize teşekkür ediyorum”

Bu arada Emrah Tüysüz, dernek üyeleri arasında yer alan Osmancık Haber kurucusu merhum Gazeteci Orhan Güçlü ile merhum İşadamı Mehmet Derindere’yi unutmayarak rahmetle andı.

Emrah Tüysüz başkanlığında oluşturulan OMSİAD yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Selami Çaylak, Fatih Ergün, Ahmet Gelgör, Mahmut Atmaca, Sezgin Kaya ve R. Salih Derindere