Çorum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ceyhan Baran yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere 2022 yılına ait Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Ücret Tarifemiz 22.12.2021 tarih ve 31697 sayılı resmî gazete de yayımlanmıştı. Ancak; Ülkece yaşadığımız yüksek enflasyon ortamı tüm sektörlerde kaçınılmaz fiyat artışlarını getirdi. Pandemi sürecinde ve yılın ilk yarısında tüm fedakarlığı üstlenen meslek mensuplarımız için son yapılan asgari ücret zammı artık muhasebe ücretlerinin güncellenmesi zorunluluğunu da ortaya çıkarmıştır” dedi.

“Mesleki büro giderlerimizdeki artış müşterilerimize vermekte olduğumuz hizmetlerin devamlılığının sağlanmasını güçleştirmiştir” diyen Baran, “Bu nedenle üst birliğimiz TÜRMOB Türkiye genelinde 01/07/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere enflasyon farkının yansıtılarak muhasebe ücretlerine %60 oranında iyileştirme yapılması kararını almıştır. TÜRMOB kararına istinaden; Çorum SMMM Odası olarak bizler de 01.07.2022 tarihinden itibaren uygulanmak üzere muhasebe ücretlerine enflasyon farkının yansıtılarak iyileştirme yapılması Oda Yönetim Kurulumuz tarafından karara bağlanmıştır” açıklamasında bulundu.

Ceyhan Baran, “Meslek mensuplarımızın müşterileriyle devam eden sözleşmeleri gereği yıl içerisinde sözleşmelerin iptalleri halinde bir yıllık geçerli olan muhasebe hizmet bedelinin tamamının mali müşavirlik hizmet bedeli olarak ödeneceğinin bilinmesini hatırlatır, gerekli hassasiyetin gösterilmesi için saygı ile kamuoyuna duyurulur” ifadelerine yer verdi.