Osmancık Belediyesi Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilen Osmancık Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nın Olağan Genel Kurulu'nda Divan Başkanlığını Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, Divan Başkan Yardımcılığını Ali Osman Şahiner, katip üyelikleri ise Ali Osman Eker ve Recep Çelik yaptı. Genel kurulun açılışında Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör de selamlama konuşması gerçekleştirdi.

968 kayıtlı üyenin olduğu Esnaf Odası Başkanlığı için Nihat Kabakçı ve mevcut Başkan Bayram Çalışkan yarıştı.

Genel Kurulda Nihat Kabakçı 460 oy alırken, Bayram Çalışkan ise 327 oy aldı. Toplam 793 esnafın oy kullandığı seçimde 6 oy geçersiz sayıldı.

460 oy alan Nihat Kabakçı, Osmancık Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığına seçildi.

Nihat Kabakçı 2 dönemdir Osmancık Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı görevini sürdüren Bayram Çalışkan’ı 133 oy farkıyla yıktı.

Nihat Kabakçı, başkanlığında oluşturulan yönetim ve denetim kurulu üyelerinin isimleri şu şekilde:

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: İsmail Dölcü, Hüseyin Erdemir, Adem Aktaş, Muhammer Yaşar, Kerem Karademir, Yılmaz Akgül, Burak Gökçe ve Ercan Demirkan.

Denetim Kurulu Asil Üyeleri: Mustafa Oğuzhan Gündoğdu, Şehriban Kaya ve Mustafa Gömeç.

Osmancık Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nın Genel Kurulu'na Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Osmancık Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Aker, Osmancık Şoförler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı Bilal Karatağ, Çorum Oto Tamirciler, Makineciler Yedek Parça Satıcıları, Tornacılar Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Necmettin Uzun, Çorum Taksiciler Minibüsçüler ve Servisçiler Esnaf Odası Mehmet Gayretli, Çorum Hazır Elbiseciler Odası Başkanı Necati Şimşek, Çorum Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Özkan Şanal, Çorum Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Lütfi Barut, S.S. Çorum 32 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hasan Eker, Çorum Dikiciler ve Kunduracılar Odası Başkanı Cumhur Palabıyık, Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkan Tahsin Şahin, Sungurlu Terziler ve Berberler Odası başkanı Mutlu Karslı, Sungurlu Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Hakkı Vargeloğlu, Oğuzlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Kabalak, İskilip Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Abdurrahman Uysal, İskilip Marangozlar Odası Başkanı Selami Koçyiğit. Küresel Gazeteciler Konseyi Çorum Temsilcisi ve Osmancık Haber Gazetesi Sahibi Hacı Odabaş ile oda üyeleri katıldı.

ESNAFIMIZ İÇİN YORULMADAN ÇALIŞACAĞIZ

Osmancık Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığına Nihat Kabakçı, birlik, beraberlik ve dayanışmanın ayrı bir önem kazandığı bu zorlu günlerde, liste, yönetim ve hiçbir isim ayrımı yapmadan güçlerinin yettiğince esnaf için aşkla hizmet edeceklerini söyledi.

Kendisini destekleyen tüm oda üyelerine teşekkür eden Nihat Kabakçı, "Dünya genelinde koronavirüs sebebi ile kilitlenme noktasına gelen ülke ekonomileri arasında Ülkemiz, Milletimizin feraseti, mücadele azmi ve çalışkanlığı ile bu zorlu süreci en az hasar ve tahribatla atlatmaya çalışmış ve şükürler olsun Rabbimin de yardımı ile ayakta kalmayı başarmıştır. Virüs belası 2022 ile etkisini kaybetmeye başlamış ve inşallah Rabbimin yardımı ile her şey eskisi gibi olacak. Esnafımız sabah kepengini kaldırırken umut dolu bir Bismillah ile rızkını arayacak, yeniden umutlarımız güçlenecektir. Bir olmazsak yok oluruz birlikte olmazsak yok oluruz bu düşünce ve inançla bu kardeşiniz böylesi kutlu bir göreve talip oldu. Allahın izni ve siz değerli esnaf kardeşlerimin destekleri ile vereceğiniz yetkiyi yılmadan yorulmadan AŞKLA yerine getireceğimden şüpheniz olmasın" şeklinde konuşma yaptı.