DİSK Emekli-Sen Çorum Şube Başkanı Ömer Sözüdoğru, ülkenin hızla ekonomik krize yuvarlandığını kaydederek, TBMM'nin derhal toplanması için grubu bulunan 5 siyasi partiye çağrıda bulundu.

DİSK Emekli-Sen Çorum Şube Başkanı Ömer Sözüdoğru, Sendika Sekreteri Hikmet Aydın ve sendika üyesi Hasan Korkmaz ile birlikte Osmancık Haber'i ziyaret etti.

Osmancık Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hacı Odabaş ile görüşen DİSK Emekli-Sen Çorum Şube Başkanı Ömer Sözüdoğru, TBMM’de bulunan siyasi partilerin grup başkan vekillerine faks çektiklerini belirterek, bu gidişatın biran önce düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

24 Haziran 2018 tarihinde, yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinden sonra Türkiye Cumhuriyeti adına Cumhurbaşkanı Hükümet sistemi denen sisteme geçtiğini ve ülkenin hızla ekonomik krizin içine yuvarlandığını kaydeden Sözüdoğru, şunları kaydetti:

“Ancak ülkeyi yönetenler, yıllardır ülkede uygulanan, ekonomik politikaların sonucu olan bu krizi ABD ile yaşanan, Papaz gerginliği gibi basit bir gerekçeye dayandırmak suretiyle, gelir geçer bir kriz olarak algılatmaya çalışmaktadırlar. Her ne kadar böyle göstermeye çalışsalar da, bu kriz bağıra bağıra gelen bir krizdir.

Zira bunu gören iktidar bloğu, iktidarının devamını garantiye almak için, normal süresinin dolmasına 1,5 yıl gibi uzun bir süre varken, seçimleri öne çekerek, iktidarını krizin olumsuz sonuçlarından korumuş oldu. Bir başka değişle, uzmanların kriz geliyor uyarılarını dikkate alıp, halkı krizin olumsuz sonuçlarından koruyacak tedbirler alması gereken iktidar, bunu yapmak yerine, seçimleri 1,5 yıl erkene alarak iktidarını garantiye almayı tercih etti ve seçimlerin geçmesiyle birlikte, krizin ağır faturası ortaya çıkmaya başladı.

Türkiye emekçi halkının yaşamını günden güne çekilmez hale getiren, krizin ağırlaşarak sürdüğü bu günlerde, halkın iradesinin temsilcisi olan TBMM'nin tatilde olması, toplumun parlamentoya güvenini sarsacak ve parlamentonun gereksizliği algısına yol açabilecek tehlikeli bir uygulamadır.

Dolayısıyla hamasete sığınmadan, emekçi halkı bu krizin ağır sonuçlarından korumak ve parlamenter demokrasiye sahip çıkmasını sağlamak, TBMM'yi devre dışı bırakan, yeni yönetim modelinin, yoksul halkı dışlayan ekonomi politikaları yerine, halkın taleplerine sahip çıkması için, TBMM'nin, derhal toplanması ve duruma el koyması gerekiyor.

Bu nedenle, krizin vurduğu toplumsal katmanların başında gelen, emeklilerin temsilcisi sendika olarak, halkın iradesinin temsilcisi TBMM'yi devre dışı bırakan, yeni yönetim modelini kabul etmediğimizi, vurgulamak ve içinde emeklilerinde bulunduğu milyonların krize karşı korunması amaçlı, düzenlemeler yapması için, TBMM'nin derhal toplanması talebimizi iletmek üzere, Türkiye Çapında, Tüm Şube ve Temsilciliklerimiz tarafından, grubu bulunan 5 siyasi partinin, Grup Başkanvekillerine faks çekilmiştir.”