Geçici maddede yapılan düzenlemeyle yatırım amaçlı bina-inşaat harcamalarındaki KDV istisnasının süresi uzatıldı. Buna göre imalat sanayii yatırım teşvik belgesi sahibi yatırımlar için 1 Ocak 2017-31 Aralık 2021 tarihi arasındaki bina-inşaat harcamalarında KDV uygulanmayacak.

Ayrıca, altına dayalı entegre üretim tesisi kurulması teşvik kapsamına alındı. Öncelikli yatırım statüsünde yapılan bir değişiklikle, 500 TEP üzeri enerji tüketen imalathanelerin enerji tasarrufu yatırımlar, orta ve yüksek teknolojili ürünlere yönelik test merkezi yatırımları, demiryolu, denizyolu, havayolu yatırımları, ihtisas OSB’lerdeki yazılım yatırımları öncelikli yatırım kapsamında değerlendirilebilecek.

Karara göre, Bozcaada ve Gökçeada Çanakkale alt başlığından çıkarılarak 6. bölge teşvikine alındı. Adana ikinci bölgeden üçüncü bölgeye alındı. Beşinci bölgedeki Adıyaman altıncı bölgeye geçirildi. İkinci bölgedeki Tekirdağ birinci bölgeye, üçüncü bölgede bulunan Balıkesir, Karabük ve Manisa ikinci bölgeye; dördüncü bölgede bulunan Düzce, Kırıkkale, Kütahya ve Rize üçüncü bölgeye, beşinci bölgedeki Aksaray ise dördüncü bölgeye kaydırıldı.

Ar-Ge ve çevre yatırımlarında faiz veya kâr payı desteği tutarı bütün bölgelerde 1 milyon TL'den 1,8 milyon TL'ye yükseltildi. Belediyeler ve yüksek teknolojili komple tesis yatırımları hariç, diğer yatırımlarda kullanılmış makine ve teçhizat için faiz ve kâr payı desteği uygulanmayacak.