Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında barınma talebinde bulunan öğrencilerin yurt başvuru sonuçları açıklandı.

Başvuru sonuçları kurumun resmi sitesi https://sonuc.kyk.gov.tr adresinden öğrenilebiliyor. Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, kayıtlarını e-devlet üzerinden kolayca yapabilecek. Öğrencilerin 9 Eylül 23.59'a kadar e-devlet şifresiyle https://www.turkiye.gov.tr adresinden kayıtlarını yaptırmaları yeterli olacak. Dileyen öğrenciler, kazandıkları yurda giderek de şahsen kaydolabilecek.

Öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için ilk üç yedek yerleştirme tarihi de açıklandı. Buna göre ilk yedek yerleştirme 11 Eylül’de, ikinci yedek yerleştirme 14 Eylül’de, üçüncü yedek yerleştirme de 18 Eylül tarihlerinde olacak. Ayrıca yıl içinde hizmete açılacak yeni yurtlara da kurumsal internet sitesinden duyuru yapılmak suretiyle başvuru alınacak.

Yurt hakkı kazanan öğrencilerin kendilerine verilen süre içerisinde öncelikle Ziraat Bankası şubelerinden, ATM’lerinden veya http://yurtkur.gsb.gov.tr adresinde yer alan e-ödeme ekranından ilk kayıt ücretini ödemeleri gerekiyor.
İlk kayıt ücreti içerisinde güvence bedeli, gün bazında yatak ücreti ve yurt kimlik ücreti yer alıyor. KYK yurtlarının aylık ücretleri, 168 TL ile 285 TL arasında değişiyor. KKTC yurtlarında bu rakam 300 TL olarak uygulanıyor.

4 BİN 400 KİŞİLİK YURT KONTENJANI

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü tarafından konuyla ilgiyi yapılan yazılı açıklamada Çorum merkezde Hayrettin Karaman Erkek Öğrenci Yurdu (5 Blok) 1500, Hitit Kız Yurdu 1100, İskilipli Atıf Hoca Kız Yurdu 1500 olmak üzere toplamda 4 bin 100 kontenjan, Osmancık İlçesi’nde Kız ve Erkek Yurdu 150+150 toplam 300 kontenjan bulunduğu vurgulandı.