Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde zilsiz eğitim uygulaması 4. yılına girdi. 
2015 yılında başlatılan ve öğrencilerin zamanı yönetebilme becerilerini geliştirebilme ve sorumluluk bilincini kazanabilmeyi amaçlayan uygulamayla birlikte, okul zili sadece eğitim ve öğretim yılının başında sadece bir kez çalıyor. Eğitim yılının başlamasından ardın da öğrenciler, sezon boyunca okullarına ders zili çalmadan giriyor, teneffüs saatleri geldiğinde ise öğretmenleri koordinesinde dışarıya çıkıyor. Teneffüs bitişinde de saatlerini kontrol eden öğrenciler, tekrar derslerine giriyor.


Açıklamasında Eğitim ve öğretimin sadece 4 duvar arasında olmaması gerektiğine vurgu yapan okul müdürü Salih Tuncay, okulda uygulanan zilsiz eğitimle ilgili de şunları söyledi:
"Biz zili eğitim-öğretim yılının başında bir nostalji olarak çalıyoruz. Onun dışında okulumuzda zilsiz eğitim uyguluyoruz. Aslında baktığımız zaman zil de şartlanmışlığın bir ifadesi gibi. Biz burada çocuklarımıza destek olmak, çocuklarımızın zamanı daha iyi yönetmesi konusunda ne yapabilir diye düşündük ve böyle bir karar aldık. Yaklaşık 4 yıldan bu yana okulda zil yok. 
Eğitim öğretim zamanında çocuklarımız derslere ve teneffüslere zil olmadan, zamanı kendileri yöneterek öğretmenlerimizle koordineli bir şekilde derslere girip çıkabiliyorlar." dedi.