Derindere Fen Lisesi öğrencileri; Fehmi Börekçi, Mustafa Kösdağ ve Akif Kabakçı’dan oluşan Bilgi Yarışması Takımı, Karadeniz Bölge Finali'nde il birincisi arasında birinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

Her yıl, milli duyguların, kültürün yaşatılması ve gençlerin arasında yaygınlaşması, benimsenmesi ve gençlerin serbest zamanlarını değerlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen bilgi yarışmaları kapsamında ilk etapta 30-31 Mart tarihlerinde Çorum il birincisi olan takım, 3 Haziran'da Samsun'da düzenlenen Karadeniz Bölge Finali'nde 18 il arasında adını birinciliğe yazdırdı.

Bölge birincisi olan başarılı takım Ağustos ayında Ankara' da yedi bölgenin birincilerinin yarışacağı Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Mustafa Yıldırım, okul olarak akademik başarının yanında öğrencilerin böyle kültürel başarılar da elde etmelerinin öğretmenleri olarak kendilerini gururlandırdığını, önümüzdeki yıllarda da bu tür kültürel faaliyetlere öncelik vereceklerini vurgulayarak öğrencilere Türkiye finallerinde başarılar diledi.