İTÜ ve TOOB Ekonomi ve Endüstri Üniversitesi öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında bu kez de Çorum'un Osmancık Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Ortaokulu öğrencilerini sevindirdi.

İTÜ Stratejik Araştırmalar Kulübü öğrencileri daha önce Kastamonu’da üç okula yaptıkları gibi Bilge Türk Kütüphaneleri etkinlikleri çerçevesinde Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Kütüphanesini faaliyete geçirdi.

"ÇOCUKLARIMIZA UMUT, ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE IŞIK OLALIM!”

Sloganıyla okudukları üniversitelerde stand açarak, sosyal medyadan duyurular yaparak duyarlı insanların desteğini almaya çalışan üniversiteli gençler kısa sürede gönüllere girecek bir kütüphaneyi ayağa dikti.

Maddi yetersizlikten dolayı kütüphaneleri bulunmayan okullara kitap, belgesel, zeka oyunları, bilgisayar ve ders araç-gereçleri sağlayarak öğrencilerin eğitim kalitelerinin artmasını, çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırarak okuyan ve düşünen bireyler haline gelmelerini ve bu sayede parlak bir geleceğe sahip olmalarını hedefleyen üniversiteli gençler, kuracakları kütüphanelerde büyük işler başararak tarihte iz bırakmış, çocuklara örnek ve ilham kaynağı olabilecek Türk bilim insanlarının, edebiyatçıların ve tarihçilerin isimlerini yaşatacaklarını söyleyerek Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın adının verileceği bir kütüphaneyi yine onun memleketinde adının verildiği okula kazandırmak için çalıştılar.

21 Nisan 2018’de topladıkları 3000 kitap, kitaplık, masa ve sandalyelerle Osmancık’a gelen gençler, okulda kitaplıklarını, sandalyelerini, masalarını kendileri kurup kitapları yerleştirerek modern bir kütüphane oluşturdular.

Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Kütüphanesinin kurulma çalışmalarına katılan şehit öğretmeninin babası Sadık Yalçın, kızı adına değişik illerde oluşturulan müzik sınıfları, kütüphane ve okul etkinlikleriyle gurur duyduğunu belirterek üniversiteli gençlere kızı Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın adına yaptıkları bu davranışın ailesini sevindirdiğini söyledi.

Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Hüseyin Cebeci, üniversiteli öğrencilerin bu duyarlı davranışından çok mutlu olduklarını ifade ederek, bu kütüphaneden faydalanacak öğrencilerin velileri adına tüm yardımseverlere teşekkürlerini bildirdi.

Okul Müdürü Aşkın Liman ise, bu güzel amaç doğrultusunda misafir ettiği öğrencileri ağırlamaktan mutlu olduğunu, açılan Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Kütüphanesinin bütün öğrencilerin ufkunu genişleten, vatana ve millete bağlı bireyler olarak yetişmesinde okumalarıyla topluma faydalı bireyler olmasını sağlayan bir doğrultuda sürekli zenginleştirilerek kullanılmasını sağlayacağını belirterek, öğretmen, öğrenci ve velileri adına kalben teşekkürlerini vurguladı.

Üniversiteli öğrenciler, 22 Nisan 2018 tarihinde tamamladıkları kütüphaneyi Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Ortaokulu öğrencileriyle paylaşmalarında da duygusal anlar yaşadı. Ortaokul öğrencilerinin yeni kütüphaneleri karşısındaki sevinci gönüllü gençlerin mutluluğunu bir kat daha artırdı.

Ayrıca şehitliği ziyaret eden gençler, şehit öğretmenin mezarına çiçek bıraktı.

Daha sonra Osmancık’ın tarihi ve turistik yerlerini de gezen öğrenciler, üniversitelerine dönmek için ilçeden ayrıldı.