İSG Sendikası Başkanı İrfan Sayar, Osmancık MYO, Teknik Bilimler MYO ve Kargı Yerleşkesi’ndeki öğrencilere "İş Sağlığı ve Güvenliği" konulu konferans verdi.

Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kadir Erol ve Hitit Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Prof. Dr. Dursun Ali Köse’nin destekleriyle, Osmancık MYO İş Sağlığı ve Güvenliği Programı öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Şenol Yavuz, Öğr. Gör. Esra Daşdan ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programı öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Berna Gür, Dr. Öğr. Üyesi Gülden Asan ve Öğr. Gör. Onur Balcan'ın katılımlarıyla Osmancık MYO, Teknik Bilimler MYO ve Kargı Yerleşkesi’ndeki öğrencilere İSG Sendikası Genel Başkanı, Maden Mühendisi ve İş Güvenliği Uzmanı İrfan Sayar tarafından ‘İnsan Hayatı’ konulu konferans verildi.

İSG Sendikası Başkanı İrfan Sayar, konferansı iki bölümde gerçekleştirdi.

Sayar, birinci bölümde iş kazalarının istatistikleri üzerinde durarak ülkemizin İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda ilgi düzeyini ve bu ilginin iş kazalarına yansıma oranlarını anlattı.

Sayar, 2012 yılında yürürlüğe giren ve 2014 yılında zorunlu hale gelen 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 yıllarına ait kaza oranlarını rakamlarla anlatarak iş kazalarının rakamsal artışına rağmen bir önceki yıla göre yüzde olarak düştüğünü ifade etti.

Soma maden kazası ve Adana Kız Yurdu’ndaki yangın ile bu rakamların artış gösterdiğini ifade eden Sayar, ikinci bölümde 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında genel bilgiler vererek İş Güvenliği uzmanının görev ve yetkilerini anlattı.

İş kazalarında iş güvenliği uzmanının günah keçisi tutulduğunu aslında iş kazalarında İSG uzmanının sorumlu olmadığını kaydeden Sayar, konferans sonrasında yanında getirdiği ve ikinci baskısı olan "İNSAN HAYATI" adlı kitabını imzalı şekilde öğrencilere verdi.

Konferans sonunda soru cevap şeklinde öğrenciler merak ettikleri ve kafalarında soru işareti bulunan konularda İrfan Sayar’a sorular sorarak İş Sağlığı ve Güvenliği hakkında bilinmeyenleri öğrenmiş oldu.

İSG SEN Başkanı İrfan Sayar Konferanstan ve öğrencilerden çok memnun olduğunu ifade ederek konferansı düzenleyen Doç. Dr. Kadir Erol ve diğer öğretim elemanlarına teşekkür etti.

Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kadir Erol, İrfan Sayar’a konferansa katılımından dolayı teşekkür ederek bir plaket verdi.