AK Parti Osmancık İlçe Kadın Kolları Osmancık Gülden Fazile Tökel, ‘Dil Bayramı’ dolayısıyla Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan AK Parti Osmancık İlçe Kadın Kolları Osmancık Gülden Fazile Tökel, milli değerlerimizin korunmasında ve gelecek nesillere aktarılmasında en önemli araç olan Türkçe’ye millet olarak bütün insanların sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Türk Dil Bayramı nedeniyle Osmancık’ta dil ve edebiyat üzerine faaliyet gösteren Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesini ziyaret etmekten mutlu olduğunu bildiren Tökel, 2017 yılının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen kampanyayla 'Türk Dil Yılı' ilan edilmesinin son derece önemli olduğunu belirtti.

Tökel “Öncelikle ifade etmek istiyorum ki güzel dilimizi güzel konuşup yazmak bizler için millî bir vazifedir. 2017 yılının Türk Dil Yılı ilan edilmesi bir anlamda bizim kimliğimiz olan Türkçe’nin yeniden dirilişi olmasını sağlamıştır. Yürütülen bu seferberliği himayelerine alarak önderlik yapan başta Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Bakanlarımıza ve emeği geçen ve geçecek olan herkese teşekkür ediyorum.

Bu vesile ile Osmancık ilçemizde bulunan bazı işyerlerimizin de tabelalarındaki yabancı isimleri kaldırarak Türkçe isimler koymalarını, dilimize sahip çıkmalarını istiyorum" dedi.

‘DİLİMİZ KİMLİĞİMİZDİR’

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi Başkanı Kazım Sekili, Ak Parti Osmancık İlçe Kadın Kolları Başkanı Fazile Tökel ve yönetimine dilimiz karşısındaki hassasiyetlerinden dolayı teşekkür etti.

Sekili, “Dernek olarak ‘Dilimiz Kimliğimizdir" anlayışıyla yola çıktık. Nasıl kimliğimize özen göstermek zorundaysak dilimize de aynı özeni göstermek zorundayız.

Dilimiz giderse ne dinimiz ne de değerlerimiz kalır. Bu nedenle her Türk vatandaşı, Türkçeyi yaşatmak, tüm varlıklarıyla gelecek nesillere aktarmak ve dile sahip çıkmak zorundadır. Tüm kardeşlerimizi bu hususta hassasiyet ve çaba göstermeye davet ediyorum' diye konuştu.

İlçede yapılan ve yapılacak olan faaliyetler üzerinde de bir süre sohbet eden Ak Parti Osmancık İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülden Fazile Tökel, derneğin çalışmalarına maddi ve manevi her türlü desteğe devam edeceklerini bildirerek dernek çalışmalarında başarılar diledi.