İnoğlu, "Milletlerin geleceği, genç nesillerin iyi ve kaliteli yetiştirilmesine bağlıdır. Onun için eğitim en önemli faktördür. Kendisine de ülkesine de insanlığa da faydalı olacak nesillerin yetişmesinde en önemli konu eğitim sistemidir. Buna, ailelerin daha duyarlı olmaları ve eğitimin çeşitli kademelerinde görev yapan öğretmenlerimizin gayret ve fedakârlıkları da eklenince kaliteli insan yetişmiş olur” dedi.

İnsanın akıl sahibi olarak sorumlulukları olan bir varlık olduğuna vurgu yapan İnoğlu, “İnsanın yaratıcısına, kendisine, ailesine, topluma ve çevresine karşı sorumlulukları vardır. Sorumluluklar hem maddi hem manevidir. Bu bakımından Ebeveyn ve Öğretmenlerimizin gayret ve fedakârlıklarının yanında Eğitim Sistemi de bir o kadar önemlidir. Toplumun değerleri ile uyuşmayan ikide bir değiştirilerek yaz- boz tahtasına çevrilen bir eğitim sistemi özlenen genç nesilleri yetiştiremez” şeklinde konuştu.

Öğretmenliğin dünyanın en zor, ama en şerefli mesleklerinden biri olduğu unutulmaması gerektiğine de vurgu yapan İnoğlu, “Bunun için önce gerekli yatırımı öğretmenlerimize yaparak onları çok daha vasıflı yetiştirmeliyiz. Onlar her şeyden önce Milletimizin inanç ve kültür değerleri ile daha donanımlı ve üretken olmalıdırlar. Onların hayat şartları, günün şartlarına uygun hale getirilmelidir. Bugün ülkemizde yüz bine yakın öğretmen açığı yaşanırken diğer taraftan yüz binlerce öğretmen ordusu atama beklemektedir. Şunu unutmayalım ki, eğitimi pahalı bulan milletler cehaletin bedelini çok ağır öderler. Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyorum.”