Osmancık İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün okul ve öğrenci yurtlarındaki güvenliğin sağlanmasına yönelik çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Osmancık İlçe Emniyet Müdürü Mürsel Türkmen, bu kapsamda Osmancık 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi Yurdu ile Cumhuriyet Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Ziyaretlerde okul ve yurt güvenliği konusunda seminer veren Osmancık İlçe Emniyet Müdürü Mürsel Türkmen, öğretmen ve öğrencilere bazı uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

Okulların güvenliği konusunda oldukça hassa davrandıklarını dile getiren Türkmen, okul ve yurt güvenliği konusunda özellikle öğretmenlere büyük görevler düştüğünü bildirdi.

Okul çevresinde okul ile ilgisi olmayan kişilerin görülmesi halinde mutlaka polisin aranmasını isteyen Türkmen, iyi yetişmiş bir öğrencinin okulunu ve öğretmenini yansıttığını ifade etti.

Günün hangi saatinde olursa olsun tüm öğretmenlerin güvenlik açısından bir olumsuzluk görmeleri halinde mutlaka polisi aramaları gerektiğini kaydeden Mürsel Türkmen, kendisinin de önceden bir eğitimci olduğunu, öğrencilerin yetişmesinde öğretmenlerin büyük rol oynadığını belirterek, işini severek ve başarılı şekilde yapan tüm öğretmenlere teşekkür etti.

Konuşmasında öğrencilere bazı tavsiyelerde bulunan Türkmen “sizler geleceğimizin teminatısınız. Bunu bilerek bilinçli bir şekilde eğitim aldığınız sürece sizleri daha aydınlık bir gelecek bekleyecektir. Hedeflerinizi daima yüksek tutunuz. Hedefi olmayan öğrencinin başarılı olma şansı zayıftır.

Hepinizin hedeflerine ulaşmanızı temenni ediyor, yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum” dedi.