Osmancık Akören Şehit Erol Keskin Ortaokulu’nda Mevlid-i Nebi etkinlikleri çerçevesinde Mevlid programı düzenlendi.

Programa AK Parti Osmancık İlçe Başkanı Hakkı Güngör ve bazı ilçe yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Öğrenci ve velilerin yanı sıra Bayırdivan halkının yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan Okul Müdürü Recep Çolak, Anadolu halkının bayram ve kandil geceleri gibi manevi değeri yüksek, gün ve gecelere çok büyük rağbet gösterdiğini, bu iştiyaktan hareketle Mevlid etkinliğini, okul-aile ve çevre işbirliği potasında birleştirerek daha işlevsel bir hale getirme ve bu sayede çevreyle okul arasında bir köprü oluşturma gayreti içinde olduklarını söyledi.

Recep Çolak, konuşmasında şöyle dedi:

“Eğitim kurumu yemeklerin pişirildiği üç ayaklı saç ayak gibidir.

Saç ayağın ayaklarından birisi düştüğünde nasıl ki yemek çömleği devrilirse, eğitim sacayağını oluşturan öğrenci-okul-veli ayaklarından birisinin işlevsiz kalması da, ürün olan öğrencinin nitelikli eğitimden yoksun kalması demektir.

Okulumuzun sosyal etkinlikler çerçevesi içerisinde tertiplediği Mevlid programını da, bu kavşakla buluşturarak enerjik ve işlevsel bir etkinlik oluşturmayı hedefledik.

Yöremizin ve velilerimizin programa gösterdiği ilgi de, ne derece isabetli adımlar attığımızın göstergesi oldu.

Öğrencilerimiz de bu tür programlara iştirak etmede çok istekli görünüyorlar. Bu sayede öğrencilerimizin ileriki yaşantılarında, hafızalarında coşkulu bir anı olarak saklayacakları anlar ve görseller oluşturuyoruz. Bu etkinlikler, geleceğin mirasçıları olacak gençliğimizin güçlü bir manevi kimlikle donanmasına katkı sağlamaktadır”

Mevlid etkinliğine katılan AK Parti Osmancık İlçe Başkanı Hakkı Güngör de yaptığı açıklamada, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve ailelerini böyle zengin etkinliklerle buluşturmanın çok yararlı bir kazanım olduğunu belirtti. Hakkı Güngör, “çocuklarımızı böyle manevi iklimi zengin etkinliklerle tanıştırmak, onların ufkunu geliştiren, ruhsal ve sosyal kimliklerini güçlendiren çalışmalardır.

Yöremizde böylesi etkinliklerin düşünülmesi son derece isabetli bir karar olmuş. Gençlerimiz bu türlü çalışmalarla manevi boşluğa düşmekten kurtularak, vatanının, milletinin manevi değerleriyle bütünleşmektedirler.

Temennimiz bu tür güzel etkinliklerin artarak yaygınlaştırılmasıdır. Çocuklarımızın, onların geleceğini imar etme gayreti içinde, hiçbir fedakarlıktan çekinmeyen öğretmenlerimizin bu etkinlikleriyle şekillendiğini ve onların emin ellerde olduğunu görmek gurur verici bir tablo. Bu organizasyonda emeği geçenleri kutluyor ve onlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Recep Çolak, bu etkinliklerin bir başlangıç olduğunu, bundan sonra da devam edeceğini belirtti.