Osmancık´ta Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle hafta boyunca bir dizi etkinlik düzenlendi.

Osmancık Müftülüğü, 19-23 Kasım tarihleri arasında kutlanan Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi.

Haftanın mana ve önemine uygun olarak düzenlenen etkinlikler, yoğun ilgi gördü.

Peygamber Efendimizin doğumunun 1447. yılı dolayısıyla kutlanan Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle Osmancık Müftülüğü'nün hazırlamış programlar sona erdi.

Program 19 Ekim Pazartesi günü Beyler Çelebi Camii'nde öğle namazından önce okunan Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. Aynı günün akşamı akşam namazından sonra Mevlidi Şerif okutuldu. Mevlid-i Nebi Haftası kutlama etkinlikler tarihi camilerin ziyaret edilmesi ile devam etti. Hafta boyu camilerde çeşitli etkinliklerin düzenlendiği program Belediye Kültür Merkezi´nde yapılan program ile tamamlandı.

22 Kasım Perşembe günü saat 19.00'da Belediye Kültür Sitesi'nde Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recai Doğan tarafından "Peygamberimiz ve Gençlik" konulu konferans düzenlendi. Konferansın ardından yarışmaya katılan öğrencilerin ödülleri verildi. Aynı konferans, saat 20.30'da Kredi Yurtlar Kurumu Konferans Salonunda tekrarlandı.

Yoğun bir katılım gerçekleştiği programa Kaymakam Hakan Alkan, Belediye Başkanı Hamza Karataş, Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, Jandarma Komutanı Tevfik Kara, İlçe Müftüsü Eyyup Aydın, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, Ak Parti İlçe Başkanı Hakkı Güngör, CHP İlçe Başkanı Sadık Eker, MHP İlçe Başkanı Satılmış Karatağ, İyi Parti İlçe Başkanı Mustafa Boyacı, SP İlçe Başkanı Halil İbrahim İnoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Eyyup Aydın yaptı.

Müftü Aydın, konuşmasında programın hazırlanmasında emeği geçen ve konuşmacı olarak katılan Recai Doğan´a teşekkür etti. Konuşmanın ardından Recai Doğan “Peygamber ve Gençlik” konulu konferans verdi.

Doğan, konferansında peygamber efendimizin hayatından kesitler paylaştı. Büyük ilgi ile izlenen konferansın ardından Mevlid-i Nebi Haftası kutlamaları kapsamında ilçede yapılan çeşitli etkinliklerde dereceye giren lise öğrencilerine hediyeleri verildi.