İl Genel Meclisi Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Mustafa Alagöz, Osmancık ilçesinde 3 okulda spor salonu bulunduğunu açıkladı.

İl Genel Meclisi’nin Ekim ayı toplantısında geçtiğimiz ay Gençlik ve Spor Komisyonuna havale edilen, “Spor yapan öğrencilerin başarı düzeylerinin yüksek olduğu, kötü alışkanlıklardan, mekanlardan ve çevrelerden, kendilerini daha iyi korudukları, fiziksel ve psikolojik açıdan daha sağlıklı bireyler oldukları bilinen bir gerçektir. Bu doğrultuda, ilimizde özellikle okullarımızın spor mekanları ve spor aletleri yeterli düzeyde midir? Okullardaki spor alanlarına İl Özel İdaresi ne tür katkılar sağlayabilir?” konulu yazılı önergenin komisyon raporu okundu.

Komisyon adına raporu Başkan Mustafa Alagöz okudu. Çorum Merkez’de 17 okulda spor salonu bulunduğunu belirten Alagöz, 5 okulda çok amaçlı salon ve 11 okulda da halı sahanın bulunduğunu ifade etti.

Alagöz, şunları söyledi:

“İlimizde öğrencilerin okullarda spor yaparak keyifli zaman geçirmeleri ve sağlıklı yaşam sürmeleri için İl Özel İdaremiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yapılan planlamalar sonucunda okullarımıza spor alanları yapılmakta ve spor malzemeleri dağıtılmaktadır.

Çorum Merkezde 17 okulda spor salonu, 5 okulda çok amaçlı salon ve 11 okulda halı saha, Alaca İlçesinde 3 okulda spor salonu ve 2 okulda halı saha, Bayat İlçesinde 1 okulda spor salonu, Boğazkale İlçesinde 1 okulda spor salonu ve 1 okulda halı saha, İskilip İlçesinde 2 okulda spor salonu, Laçin İlçesinde 1 okulda halı saha, Oğuzlar İlçesinde 1 okulda spor salonu ve 1 okulda halı saha, Ortaköy İlçesinde 1 okulda spor salonu, Osmancık ilçesinde 3 okulda spor salonu ve Sungurlu İlçesinde 2 okulda spor salonu bulunmaktadır.

Çorum İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü tarafından okullarda yapılan spor salonu inşaatları şöyledir;

YENİ YAPILAN KAPALI SPOR SALONLARI

Sungurlu Fen Lisesi Kapalı Spor Salonu, Çorum Merkez Spor Lisesi Kapalı Spor Salonu, Merkez İnönü Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu yapımı, Merkez Mehmet Akif ERSOY İlkokulu Spor Salonu Yapımı, Çorum Merkez Mimar Sinan İ.Ö.O Kapalı Spor Salonu Yapımı, Merkez 23 Nisan Ortaokulu Kapalı Spor Salonu yapımı, Merkez 19 Mayıs İlkokulu Kapalı Spor Salonu yapımı

DEVAM EDEN KAPALI SPOR SALONU İNŞAATLARI

Çorum Merkez Mimar Sinan Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu yapımı, Çorum Osmancık İlçesi Anadolu İmam Hatip Lisesi Kapalı Spor Salonu yapımı.

HALI SAHA VE SENTETİK ÇİM SAHA YAPILAN OKULLAR

Çorum Merkez Danişment gazi İmam Hatip Ortaokulu, Çorum Merkez Kerebi gazi İmam Hatip Ortaokulu, Çorum Merkez Suheybi Rumi İmam Hatip Ortaokulu, Çorum Merkez Dr.Sadık Ahmet Ortaokulu , Dodurga İlçesi İmam Hatip Ortaokulu, Dodurga İlçesi Çok Programlı Lisesi, Çorum Merkez Yavruturna Ortaokulu , Çorum Merkez Mehmet Akif ERSOY İlkokulu

İl Özel İdaresi tarafından 2016 yılında İl Genel Meclisi kararı ile tahsis edilen ödenekle Çorum Merkez ve İlçeler ile köylerde bulunan 75 okulun ihtiyacı olan basketbol potası, masa tenisi masası, voleybol dikmesi, futbol kalesi, hentbol kalesi ve badminton kalesinden oluşan spor malzemesi alımı işi ihalesi Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğünce yapılmış olup, malzemelerin okullara dağıtımı ve kurulumu halen devam etmektedir.

Ayrıca, İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, 2015 yılında 33.630,82 TL’lik, 2016 yılında 62.019,02 TL’lik ve 2017 yılında ise 20.342,40 TL’lik spor malzemesi alımı yapılmış ve dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

2015 yılında 72 okula, 100 adet futbol kale direği, 48 takım voleybol direği, 105 adet basketbol potası ve 9 adet masa tenisi, 2016 yılında 60 okula, 40 takım voleybol direği, 40 çift basketbol potası ve 40 adet masa tenisi, 2017 yılında 13 okula, 4 çift futbol kale direği, 6 takım voleybol direği, 12 çift basketbol potası, 5 adet masa tenisi ve 3 çift badminton direği dağıtımı gerçekleştirilmiştir.”