Osmancık Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü, 26-27 Mart tarihleri arasında Bolu’da yapılan “Osmanlı Mutfağı Yemek Yarışması”ndan Çorum'u en iyi şekilde temsil ederek gümüş madalya almaya hak kazandılar.

Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen yarışmaya Ardahan’dan İstanbul’a, Şanlıurfa’dan Mersin’e Türkiye’nin çeşitli illerinden 57 okul katıldı.

Yarışmaya Osmancık Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı Öğretmeni Ebru Gürleyen danışmanlığında katılan öğrenciler Mustafa Dölcü, Serkan Bilmez, Yusuf Ünal, İbrahim Eker; Osmanlı Saray Mutfağından Çeşm- Nigar Çorbası, Mutancana, Helva-i Hakaniye ve Reyhan Şerbeti ile yarıştı.

Yapılan değerlendirme sonucunda gümüş madalya almaya hak kazanan okul özellikle hazırladıkları Helva-i Hakaniye ile jüriden büyük beğeni topladı.

Standı gezen Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Osmanlı Mutfağının bir şifahane olduğunu söyleyerek içerisinde kayısı, üzüm, erik, badem, bal bulunan Mutancana yemeğinden övgü ile bahsetti.

Okul Müdürü Ahmet Saltık: “İlk defa katıldığımız yemek yarışmasında gümüş madalya alan öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyoruz. Aslında bu tür organizasyonları sadece bir yarışma olarak görmüyor; öğrencilerimizin tecrübe kazanması, sosyalleşmesi açısından değerli buluyoruz. İmkânlar ölçüsünde her alanda bu tür yarışmalara katılmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki aylarda Samsun’da yapılacak olan TEKNOFEST’e de mümkün olduğu kadar öğrencimizi götürmeyi hedefliyoruz. Bu tür etkinliklerde bize destek olan Belediye Başkanımız Ahmet Gelgör’e, Başkan Yardımcılarımız Hüseyin Cebeci ve Kadir Eskiadam’a, ayrıca bize ekipman desteği sağlayan Hanedan ve Kavasoğlu firmalarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.