Osmancık Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Pansiyonunu, Osman Gazi İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Gelincik Anaokulu, Koyunbaba İlkokulu, Gemici Ortaokulu, Osmancık İMKB MTAL, Nenehatun Özel Eğitim Uygulama okulu ile Tevfik İleri kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret ederek öğretmen ve öğrenciler ile bir araya geldi.
Sarı, ziyaret ettiği ortaokulların 8. sınıflarına hitaben yaptığı konuşmada "İnsan mücadele ederek kazanır. Sizler de çok çalışmalısınız. Yolunuz uzun. Bu yolda çıkacak zorluklarda hemen yıkılmayın. Edepli, adaplı başkasına zararı dokunmayan, aksine ülkesi, komşusu ve başkalarına yararı dokunan gençlere ihtiyacımız var. Devletimiz çalışan insanlar sayesinde güçlüdür" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, ziyaret ettiği okulların anasınıflarına ve Anaokullarına da ayrı bir ilgi gösterdi. Milli Eğitim Müdürü Sarı, Anasınıfı öğrencileriyle boyama ve şarkı söyleme etkinliklerine katıldı. Okul ziyaretlerinde öğretmenlere Sarı şunları aktardı:
“Sizler kalem erbabısınız. Kalem susarsa silahlar konuşur. Sorumluluğunuz ağır, bunun farkındayız. Milli eğitim kalbi öğretmenler odasıdır. Eğer bu kalp sıkıntılı ise vücut çalışmaz, gerekli görevleri yerine getiremez ve iflas eder. Bu yüzden asli olan öğretmen kimliğimizle, insan odaklı çalışacağız. Çocuklar sevilmeden, kalplerine girilmeden öğretmenlik yapılamaz. Hayatımız tiyatro sahnesi, önemli olan geride hoş bir sada bırakmaktır" dedi.
Öğretmenlerle tek tek tanışan Sarı, çalışmalarından ötürü herkese teşekkür ederek başarılarının devamını diledi. Son olarak Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan’ı da makamında ziyaret eden Sarı, ilçeden ayrıldı. Sarı’nın Osmancık'taki okul/kurum ziyaretlerine İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci de eşlik etti.