Osmancık Karaavcılar Derneği üyelerinin katıldığı yaklaşık bir hafta süren avcı eğitim kursuna 35 üye katıldı. Çorum Orman Mühendisi Hayrı Kömür, Doğa Koruma Milli Parklar Müdürü Mustafa Gözler ve Osmancık Müftüsü Dr. Eyup Aydın'ın vermiş oldukları eğitim kursunda avcı adayları hazır bulundu.

Osmancık Sadri Turan Caddesindeki adresinde bulunan dernekte bir hafta süren eğitim kursu 30 saat sürdü. Avcılara av ve yaban hayvanlarını, yaşama ortamlarını, bunların korunmasını ve geliştirilmesini, av ve yaban hayatı yönetimini, avlakların kurulması, işletilmesi ve işlettirilmesini, avcılığın, av turizminin, yaban hayvanlarının üretiminin, ticaretinin düzenlenmesini, toplumun bilinçlendirilmesini, avcıların eğitimini, av ve yaban hayatına ilişkisi ile ilk yardım ve sağlıkla ilgili avcı eğitim kursu verildi.

Osmancık Karaavcılar Derneği Başkanı Aydın Güler ve Başkan Yardımcısı Yusuf Güngör; "Eğitimden geçen avcı adayları yasalara uygun mevzuatları ile yasalara uygun olarak avcılık yapabileceklerdir" dediler.