2021-2022 eğitim öğretim yılının ilk yarısının ardından yı sonuna gelindi. İkinci dönemin son ders zilinin çalmasıyla Osmancık'ta 7 bin 280 öğrenci, 526 öğretmen ara tatile girdi.

Osmancıkta Temel Eğitim öğrenci sayısı: 5.085, Ortaöğretim öğrenci sayısı: 2.195 toplamda 7280 öğrenci ilçede karne alma sevincini yaşadı.


Branş öğretmeni sayısı: 416, Sınıf öğretmeni sayısı: 110 toplamda öğretmen sayısı ise 526.

İnönü Zaferi İlkokulu'nda düzenlenen törene Kaymakam Ayhan Akpay, Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Osmancık Emniyet Müdür Vekili Ahmet Ahmet Dilbaz, Jandarma Komutanı J.Ü.Tğm. Nuri Uyar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci, Okul Müdürü Mustafa Say, bazı daire müdürleri ile okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile veliler katıldı.

Sınıfları gezerek öğrencilere karnelerini dağıtan Kaymakam Akpay, karne alan öğrencilere tatil döneminde dinlenmeleri, eksik olduğu konuları tekrar edip kitap okumaları, verimli ve eğlenceli zaman geçirmeleri önerilerinde bulunarak öğrencilere ve öğretmenlere iyi tatiller diledi.

Başkan Gelgör ise "Çocuklarımızın karne heyecanına ortak olduk. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle çocuklarımıza karne verememiştik. İnşallah güzel günlerin devam etmesini, çocuklarımızın huzurlu ve mutlu bir şekilde eğitimlerini sürdürmesini dilerim. Tüm öğrencilerimize mutlu tatiller diliyorum" dedi.

7 Şubat Pazartesi günü öğrenci ve öğretmenler ikinci dönem için ders başı yapacak.

COVID-19 salgını nedeniyle yaklaşık 1,5 yıllık aranın ardından 2021-2022 eğitim öğretim yılı, 6 Eylül 2021'de yüz yüze ve tam zamanlı olarak başlatıldı.
7 Şubat Pazartesi günü öğrenci ve öğretmenler ikinci dönem için ders başı yaptı. 17 Haziran Cuma günü ise son buldu.