Akademik ve idari personeller, mezun öğrenciler, protokol ve ailelerin katılımıyla büyük bir coşku ile okul bahçesinde gerçekleştirilen mezuniyet töreninin sunuculuğunu Yönetim ve Organizasyon Bölümü, Lojistik Programı Öğretim Üyesi Ayşegül İnce ve Elektronik ve Otomasyon Bölümü, Elektronik Teknolojisi Programı Öğretim Üyesi Uğur Tuncer yaptı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan törende açılış konuşması yapan Osmancık Ömer Derindere MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Recep Çakar, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı dönem mezunlarını vermenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti:
"İçinde bulunduğumuz dönemde elde ettiğimiz başarıyı sizlerle paylaşmak istiyorum. Okulumuz Hitit Üniversitesine bağlı 8 Fakülte 7 MYO’nun yarıştığı performans sıralamasında 2021 yılını birincilikle tamamlamış bulunmaktadır. Performans puanının belirlenmesinde yarıştığımız başlıklar, Eğitim Öğretim Kalitesi, Ar-Ge, Topluma Hizmet, Kurumsallaşma ve Uluslararasılaşma başlıklarından oluşmaktadır. Bu başarının elde edilmesinde büyük bir özveri ile çalışan Akademik ve İdari personelimize ve öğrencilerime sizlerin huzurunda teşekkürlerimi sunuyorum. OÖDDMYO 2005 Yılında Gazi Üniversitene bağlı olarak 2 Program ve 40 öğrenci ile Eğitim Öğretim hayatına başlamış olup 2006 yılında Hitit Ünv. Kurulmasıyla Hitit Üniversitesine bağlanmıştır, aradan geçen süreçte büyüyerek bugün 8 bölüm 9 program ve 735 öğrencisiyle Eğitim Öğretim hayatına devam etmektedir.
Okulumuz, kuruduğu günden bu güne kadar Ülkemizde gerek kamu sektörü gerekse özel sektörün ihtiyaç duyduğu Nitelikli/Kalifiye Teknik İnsan Kaynağı ihtiyacını karşılamaya devam etmektedir. Genç, Dinamik, Araştırmacı akademik kadromuzla öğrencilerimizi İş ve Sosyal hayata hazırlama gayretinde olduk. Bu süreçte Eğitim-Öğretimimizi 3 Sacayağı Üzerine Kurguladık.


Birinci sacayağında öğrencilerimizi genç, dinamik akademik kadromuzla kendi alanlarıyla ilgili teorik bilgiler ve güncel gelişmelerle donattık, ikinci sacayağında teorik bilgilere ek olarak; Öğrencilerimizi kendi alanlarıyla ilgili sahalarla buluşturduk. Zaman zaman sektör temsilcilerini okulumuzda ağırladık, tecrübelerini dinledik, zaman zaman öğrencilerimizi bil fiil teknik gezilerle tecrübe kazanmaları için sahaya, iş dünyasına ziyaretler gerçekleştirdik.


Bunlara ek olarak Öğrencilerimizi sektöre daha iyi hazırlamak için sürekli değişen dünyada sektörün ihtiyaç duyduğu Ek Kurslar, ve Sertifika Programlarıyla yetiştirmeye çalıştık.
3. Sacayağında ise öğrencilerimize Milli Manevi ve Ahlaki Değerler eğitimleri vererek öğrencilerimizin Empati Kurmalarını, Ailelerine-Yaşadığı Topluma-Ülkesine Faydalı bireyler olmaları için gayret gösterdik.
Devletimizin sağladığı bunca imkanın gereğini yapacaklarından hiç şüphemiz yok. Eğitim Öğretim dönemimiz boyunca Okulumuzdan ve Öğrencilerimizden desteğini hiç esirgemeyen Millet Vekilimiz Oğuzhan Kaya’ya, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’e Kaymakamımız Ayhan Akpay ve Belediye Başkanımız Ahmet Gelgör’e şükranlarımı sunuyorum.


Ayrıca bugün bu organizasyonun düzenlenmesinde katkı veren; Asya Tesisleri, 3 F Tekstil, Bilge Petrol, Duru Tarım, Ekip Tekstil, Metro Tesisleri, Kılıçoğlu Tavukçuluk, Göktenler Aş ve Çataloğlu Hafriyata Teşekkürlerimizi sunuyoruz. 2021 yılında Hitit üniversitesine bağlı en başarılı okul seçilmemizi sağlayan faaliyetlerimizden bazılarına değinmek istiyorum. 32 konferans, 8 seminer, 8 panel, 1 çalıştay, 2 sergi, 9 teknik gezi, 10 sertifika programı, 5 proje, 2 TÜBİTAK projesi, 6 sosyal sorumluluk projesi, 4 yarışma, 1 patent başvurusu yaptık. Branş Bazında KPSS Türkiye 1. 2. ve 7. si çıkarttık. Bundan sonraki hayatlarında da genç mezunlarımızın Ailesine ve Topluma faydalı işler yaparak çevrelerini aydınlatacak birer mum olmaları temennisiyle Mezuniyetlerini Tebrik ediyor, Mezuniyetimize katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.


Osmancık Kaymakam Ayhan Akpay ise Meslek Yüksekokulu ile birçok güzel ortak projelere imza attıklarını, emek veren öğretim üyelerine teşekkür ettiğini, mezun olan öğrencileri de tebrik ederek hayatlarında başarılar dilediğini söyledi.
Meslek Yüksekokulu 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılını birincilikle bitiren İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Öğrencisi Gamze Bostancı'nın duygu ve düşüncelerini ifade eden konuşmasının ardından diploma törenine geçildi.


Konuşmaların ardından Yüksekokulu birinci, ikinci ve üçüncüye plaketleri ve hediyeleri teslim edilirken tüm bölümlerden mezun olan öğrencilerin diplomalarını öğretim görevlisi hocaların takdimiyle aldılar.
Mezun olan öğrenciler sahne önünde bir araya gelerek kep atma heyecanını tüm katılımcılar ile birlikte yaşadılar. Geri sayım ile başlayan kep atma töreninde tüm öğrenciler hep birlikte keplerini alkışlar eşliğinde attılar.


Program sonunda mezun öğrenciler hocalar ile bol bol hatıra fotoğrafı çekerek hayatlarında dönüm noktası olan bu anlarını kayıt altına aldılar.
Programa; Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Osmancık Belediye Başkan Vekili Seher Pirinççi Kökez, Cumhuriyet Savcısı İsmet Turgut Gülşen, Emniyet Müdürü Haluk Karslıoğlu, Osmancık Jandarma Komutanı J.Ütğm Nuri Uyar, Osmancık Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Eskiadam, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci, İlçe Müftüsü Dr. Eyyup Aydın, AK Parti İlçe Başkanı Şerif Okudan, MHP İlçe Başkanı Satılmış Karatağ, İYİ Parti İlçe Başkanı Mustafa Sefer Boyacı, CHP İlçe Başkanı Sadık Eker, daire müdürleri, iş adamları, öğretmenler, veliler ile öğrenciler katıldı.