Osmancık Ömer Derindere Fen Lisesi 11. sınıf öğrencileri ve bir grup öğretmen, okulun mesleki rehberlik çalışmaları kapsamınca 20-21 Nisan 2018 tarihleri arasında Konya Bilim Merkezi ve Konya Selçuk Üniversitesi’ni ziyaret ettiler.

Kafilede Okul Müdürü Kerem Köroğlu başkanlığında; Rehber Öğretmen Recai Akıllı, 11.Sınıflardan oluşan 40 öğrenci ve 3 sınıf öğretmeni yer aldı.

Kafile, ilk gün Konya Selçuk Üniversitesi kampüsünü gezerek üniversite, fakülte ve anabilim dalları hakkında ilgililerden detaylı bilgi aldı.

Geceyi Konya Öğretmenevinde geçiren kafile, ikinci gün Konya Bilim Merkezi’ni ziyaret etti. Bilim merkezinde öğrenciler; aktif olarak deneylere, bilimsel sunumlara ve bilimsel simülasyonlara katılarak, etkinliklere yoğun ilgi gösterdiler.

Gezi hakkında bir açıklama yapan Ömer Derindere Fen Lisesi Rehber Öğretmeni Recai Akıllı, geziyi yapmalarındaki amaçlarının, öğrencilerin ülkemizde isim yapmış çeşitli üniversiteleri ve bilim merkezlerini tanıyarak meslek seçmelerine, kendilerine yeni ufuklar açmalarına yardımcı olmak, dolayısıyla okulda ders çalışma motivasyonlarına katkıda bulunmak olduğunu belirtti.