Okullarda 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında alınacak tedbirler Osmancık Kaymakam Vekili Azmi Yeşil başkanlığında yapılan “Okul Güvenliği Toplantısı”nda ele alındı.

Osmancık Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Osmancık Kaymakam Vekili Azmi Yeşil, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık Emniyet Müdürü Mürsel Türkmen, Osmancık Jandarma Komutan Vekili İrfan Sarıkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel ve İlçe Müftüsü Süleyman Çoban ile birlikte okul müdürleri, mahalle muhtarları ve okul aile birliği başkanları katıldı.

‘EĞİTİM EN ÖNEMLİ UNSUR’

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının huzur ve güven içerisinde geçirebilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Osmancık Kaymakam Vekili Azmi Yeşil, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında tüm öğrencilerin huzurlu bir ortamda eğitim görmelerini sağlamak amacıyla okul içlerinde ve çevrelerinde gerekli her türlü tedbirlerin alınacağını bildirdi.

Konuşmasına Mevlana’nın “Yeteneksiz bir insanı eğitmek, çorak toprağa tohum ekmek gibidir” sözüyle başlayan Kaymakam Yeşil; eğitimin çok önemli bir unsur olduğunu kaydetti.

Kaymakam Yeşil, “Çocuklarımızın okul güvenliği ve eğitim kalitesini daha da ileri seviyelere çıkarmak için yapılması ne gerekiyorsa tüm birimlerimiz tedbirlerini alacaktır.

Okullar içten ve dıştan kontrol edilecek. Okul açılış ve kapanış saatlerinde emniyet birimlerimiz irtibatta olacak. Güvenlik eksiklikleri tespit edilen okullarda eksiklikler giderilecektir.

Eğitim milletin temelinde çok önemli bir unsurdur. O anlamda çocuklarımıza sahip çıkalım. Özellikle aile ve okul işbirliğine çok dikkat edilmeli. Sürekli istişare halinde olunmasını talep ediyorum. Hepimiz eğitim sayesinde bayraklaşacağız. Bu bayrak göklerden inmeyecek, ezanlar bu ülkeden susmayacak bunun için okuyacağız çalışacağız” dedi.

‘ÖĞRENCİLER BİZİM GELECEĞİMİZDİR’

Osmancık Başkanı Hamza Karataş ise toplantıda yaptığı konuşmada “Öğrenciler bizim geleceğimiz. Dolayısıyla gençlerimize öğrencilerimize sahip çıkmamız bizim asli görevlerimizdendir” dedi.

Belediye olarak bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da eğitime gereken desteği vermeye devam edeceklerini dile getiren Başkan Karataş, “ Belediye olarak elimizden geldiği kadar okullarımızla ilgili gerek eğitim gerek çevre düzenleme ile ilgili ihtiyaçlarda birçok katkımız oldu olmaya da devam edecektir.

Tadilat, boya, bahçe asfaltı, parke taşı, yeşillendirme, ağaçlandırma, eğitim setleri dağıtımı, spor müsabakalarında belediye ödüllendirdi. Belediyemizce buna benzer katkılarda bulunduk, bulunmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

‘RİSK ÖNCELİĞİNE GÖRE DENETİM YAPILACAK’

Osmancık İlçe Emniyet Müdürü Mürsel Türkmen de yaptığı konuşmada şöyle dedi:

“Okul güvenliğini en üst düzeyde sağlanması için okul yönetimlerinin irtibat kuracakları, her okulun bir polis irtibat görevlisi vardır.

Okul yönetimi polisle irtibata geçerek anında olaya müdahale edecektir. Yeterli gelmeyen durumlarda ise emniyete bilgi verilerek takviyelerde bulunacağız. Sürekli okul ile istişare edilerek neler yapılabilir şeklinde güvenlik tedbirlerinde kolaylıklar sağlanacaktır.

Okul giriş ve çıkış zamanlarında ve çevresinde asayiş, trafik önlemleri almak için yaya ve motorize ekipler görevlendirilecektir. Okulda hiçbir ilişkisi olmayan, öğretmen ve öğrencilerin güvenliğini tehdit eden şahısların uzaklaştırılması için çalışmalar yapılacak.

Bu tür olayların yaşanmamasına özen gösterecektir. Okulların yakın çevresinde bulunan umumiye açık yerler internet cafe, oyun salonları, park, çay bahçeleri denetlenerek güvenli hale getirilecektir. Öğrencilerin yasa dışı faaliyetlerden uzak tutulması ve şiddet içeren olaylardan korunması çalışmalar yapılacak. Tabi ailelerde evde aynı tedbiri almalıdır. Madde bağımlı ekipler denetimlerde bulunacaklardır, ihbarlar değerlendirilecektir. Servis aracı denetimler titizlikle yürütülecektir. Okul çevresinde suç analiz çalışmalar yapılacak. Risk önceliğine göre denetim yapılacaktır. Telefonum 24 saat açık bulunacaktır. İlçemiz için bize düşen ne varsa yapmaya geldik ve yapacağız”

‘OKUL SERVİSLERİNİN GÜVENLİĞİNE YOĞUNLAŞACAĞIZ’

Osmancık İlçe Jandarma Komutan Vekili İrfan Sarıkaya, Jandarmanın sorumluluk bölgesinde taşımalı okul servislerinin güvenliğine yoğunlaştığını belirterek şöyle dedi:

“Servislerin ihaleye uygunluğu ve trafik kurallarına uygun eksikliklerinin olup olmaması konusunda trafikle ilgili denetimlerimizi yapıyoruz.

Bunu düzenli bir şekilde yapıyoruz. Hata ya da eksiklikler görüldüğünde yetkili birime mülki amirliğimizle bunları resmi yazı ile gönderiyoruz.

Bölgemizdeki okullarda Milli Eğitim ile beraber yaptığımız planlama dahilinde Kaymakamlık oluruyla beraber ilköğretim seviyesindeki okullarımıza çeşitli faaliyetler uygulayarak hem görsel hem de uygulamalı anlatarak hediyeler dağıtıyoruz.

Kendi uygulamalarımızda en çok karşılaştığımız okul servis araçlarının denetimini yaparken, hız kontrolsüzlüğü, iniş ve binişlerde kontrolsüz oluşlar, rehber öğretmen bulundurulmamasından dolayı kontrol sıklığımızı artırıyoruz. Eğitim önce anneden sonra aileden bitiyor. Bu tür yanlış alışkanlıkların alışkanlık haline gelmemesi için aşılanması gerekli olduğunu düşünüyorum. Jandarma olarak denetimlerimiz sıklıkla devam edecektir”

‘DEĞERLER EĞİTİMİ VERİYORUZ’

Osmancık Müftüsü Süleyman Çoban ise Müftülük olarak son iki yıldır eğitim öğretim yılında 04-06 yaş arası ‘Değerler Eğitimi’ adı altında eğitim verdiklerini dile getirerek, “12 okulda 14 öğretmen görev almakta. Okullarda yarım gün olmak üzere verilen eğitim Kur’an Kursu değildir. Dini ve milli bilgiler tanıtılarak anlatılıyor. Son iki yılda olumlu verimler alındı. İnşallah öylede katlanarak devam edecektir.

Eğitmenlerimiz bayandan olup mülakattan geçmeyi hak kazanmış olan öğretmenlerdir.

Yarım gün Anaokulu diğer yarım gün Değerler Eğitimi Okulu okullarımızın tümünde olacaktır.

Ayrıca da Müftülük binasının alt katında da bir sınıfımız olacak. Orada da eğitim verilecektir. Şimdiden 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında tüm öğrencilerimize hayırlı olsun” şeklinde açıklamada bulundu.