2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci yarısı başladı.

Osmancık’ta 2 bin 392’si ilkokul, 2 bin 87’si ortaokul ve 2 bin 289’u lise olmak üzere toplam 6 bin 768 öğrenci, 15 günlük tatilin ardından yeniden okullarına ve sınıf arkadaşlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadılar.

Eğitimde ikinci dönemin başlaması dolayısıyla Osmancık Meliha Rıfat Göbel Ortaokulu´nda tören düzenlendi.

Osmancık Kaymakam Vekili Bahadır Güneş, Emniyet Müdürü Mürsel Türkmen, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Eskiadam, Jandarma Komutanı Yaşar Oğuz Yılmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel ile birlikte programa katılarak öğrencilerin okul sevincine ortak oldu.

Kaymakam Güneş program için geldiği Meliha Rıfat Ortaokulu´nda ilk olarak engelle asansörünün çalışıp çalışmadığını kontrol etti.

Daha sonra okul lavabolarının temizliği ve öğrencilere uygun olup olmadığını inceleyen Kaymakam Güneş yaptığı kısa denetimin ardından Okul Müdürü Arif Pilavcı´ya teşekkür etti.

İlk olarak müzik sınıfını ziyaret eden Kaymakam Güneş, öğrencilere başarılar dileyerek hayatlarında bir tane de olsa bir enstrüman olmasını tavsiye etti.

Diğer sınıfları da dolaşan Kaymakam Güneş, öğrencilere yeni eğitim öğretim döneminde başarılar diledi.

Girdiği sınıflarda zaman zaman öğrencilere işledikleri konular hakkında da sorular soran Kaymakam Güneş, sınıf ziyaretlerinin ardından öğretmenlerle bir araya geldi.

Öğretmenlerle yaptığı kısa toplantıda gelecek nesillerin yetişmesinde öğretmenlere büyük görev düştüğünü ifade eden Kaymakam Güneş, yeni dönemin hayırlı olmasını diledi.

2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci yarısı 8 Haziran 2018 Cuma günü sona erecek.

2018-2019 eğitim öğretim yılı ise 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak.