İlçe çapında ve ülke genelinde değerlendirilmesi yapılan sınava Ömer Derindere Fen Lisesi, 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Borsa İstanbul MTAL, İsmail Karataş MTAL, Osmancık İHL ve Tevfik İleri Kız İHL öğrencilerinden 18-19 Haziran 2022 tarihlerinde yapılacak üniversite sınavına girecek 400 öğrenci katıldı.
Hilal Kırtasiye'nin eğitime desteklerinin devam edeceğini söyleyen Soner Dede, yapılan bu deneme sınavıyla okulların ve öğrencilerin durumlarını değerlendirme imkânı bulacaklarını, her ihtiyaçlarında öğrencilerin yanında olduklarını belirtti.

Deneme sınavlarının öğrencilerin başarısına katkı sağlayacağını ifade eden Soner Dede, yapılacak 2022 YKS’de tüm öğrencilere başarılar dileyerek bu deneme sınavının yapılmasında emeği geçen Osmancık Kaymakamlığı, Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve görev alan tüm öğretmenlere teşekkür ettiğini söyledi.
1 Haziran 2022 Çarşamba günü de ortaokul sonrası LGS’ye girecek 8. Sınıf öğrencilerine de ücretsiz eş zamanlı deneme sınavının yapılacağını duyuran Soner Dede, bu deneme sınavının da öğrencilere katkı sağlamasını umduklarını söyledi.
Soner Dede, "Eğitimdeki başarının artması adına gerçekleştirilen deneme sınavı nedeniyle başta kurum amirleri olmak üzere emeği geçen herkese öğrencilerimiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.