Daha önce Kültür-Edebiyat dergisi, iki tane hikaye kitabı, gazete çıkaran Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi yine bir ilke imza atarak 19 öğrencinin 19 araştırma yazısıyla oluşan "Kıvılcım Tarih Sarıkamış Özel Sayılı" e-dergiyi okuyucuların beğenisine sundu.

Okul Müdürü Salih Tuncay, "Öğrencilerimizin Sarıkamış şehitlerini unutmaması ve Sarıkamış Harekatı’na özel bir tarih dergisi çıkarması okulumuz için onur verici. Okulumuz son yıllarda yazarlık konusunda büyük atılımlar yapmıştır. Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi Genç Yazarlar adı altında kurduğumuz öğrenci topluluğu son dört yılda Kültür-Edebiyat dergisi, iki tane hikaye kitabı, gazete ve tiyatro eserleri ortaya çıkartarak ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bize göstermiştir.

Bir millet ne kadar kendi tarihine vakıf ise birlik ve beraberlik içinde o kadar uzun ve güçlü yaşama şansına sahiptir. Öğrencilerimizde bilinciyle ikincisini çıkardığımız okul dergimizde tarihimizin beyazlardan oluşmuş 106 yıllık karanlık bir perdesi olan Sarıkamış’ı konu edindi. Sarıkamış milletimizin gönlüne düşen bir hüzün. Eşsiz ve sessiz bir kahramanlık destanı. Ne anlatmakla ne de yazmakla bitecek olan bir hikaye. Bu emsalsiz hikayeyi hafızalarımızda, gönlümüzde daima canlı tutmak bizler için kutsal bir görev ve bir borç olduğu kadar geleceğimiz için de bir iftihar ve ilham kaynağıdır.

Bu destansı hikayeyi yazan atalarımızı anmak için duyarlı bir davranış sergileyen ve bu duyarlılık anlayışı ile yola çıkan öğrencilerimize ve dergide emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederim." dedi.