Hitit Üniversitesi'nin tapu-kadastro ve harita bölümü öğrencileri, uygulamalı eğitimlerini ve teknik gezilerini sürdürüyor.

Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Harita ve Kadastro Programı öğrencileri, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Zafer Köse ve Mimarlık ve Şehir Planlama Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Kayhan Aladoğan’ın öncülüğünde Osmancık Kadastro Birimi’ne ve Osmancık Tapu Müdürlüğü’ne teknik gezi gerçekleştirdi.

Etkinlik kadastro birimi ile başladı. Bu kısımda birim şefi harita mühendisi Sedat Öztürk öğrencilere, kadastro müdürlüğünün görevleri hakkında bilgiler vererek Osmancık Kadastro Birimi’ni tanıttı.

Geçmişten günümüze kadastro çalışmaları hakkında tecrübelerini aktaran Öztürk, öğrencilere kadastro paftalarının bulunduğu arşivi gezdirerek paftaların üretimi ve günümüzde kullanımı hakkında bilgiler verdi. Birimde çalışan diğer görevliler de meslekle alakalı tecrübelerini aktararak öğrencilerin alana yönelik sorularını cevapladı.

Gezinin ikinci kısmında Osmancık Tapu Müdürlüğü ziyaret edildi ve görevliler tarafından öğrencilere ana sicillerden tapu kütüğü, yevmiye defteri, resmi senetler gibi resmi kayıtlardan örnekler göstererek derste edinilen bilgiler uygulamalı olarak açıklandı.

Gezi kapsamında öğrencilerin meslek hayatlarına dair ufuklarını geliştirildi, derste edinilen teorik bilgilerin oturmasını ve mezun olduktan sonra çalışmaya başladıklarında yapacakları saha araştırmaları açısından deneyim edinmeleri sağlandı.

Geziyi düzenleyen Mimarlık ve Şehir Planlama Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Kayhan Aladoğan, gerçekleştirilen gezide öğretim elemanlarını ve öğrencileri ağırlayan Birim Şefi Sedat Öztürk ve Kadastro Teknisyeni Tuğhan Yağan ile tüm kadastro birimi ve tapu müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti.