Osmancık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, İstiklal Marşımızın yazarı Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 81. yılında ‘Şiirlerle Mehmet Akif’ konulu şiir dinletisiyle andı.

Osmancık Belediye Kültür Sitesinde düzenlenen programa Okul Müdürü Sefa Kayalı, Müdür Yardımcısı Hakan Kocamanoğlu, Okul Aile Birliği Başkanı Hilmi Yedekçi, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

Katılımın bir hayli yoğun olduğu programda bazı şiirlerde izleyenler duygulu anlar yaşayarak gözyaşlarına hakim olamadı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuranı Kerim Tilavaeti ile başlayan programda Okul Müdürü Sefa Kayalı günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Kayalı, Mehmet Akif’in halkının tescillediği milli bir şair, Kurtuluş savaşında iyi bir asker, Türk gencine ufuk açan fikir adamı, hayatı vatan hasreti ile biten vefa, beklediği gözlerden cefa çeken bir garip olduğunu bildirdi.

Konuşmanın ardından program, okul öğrencilerinin Mehmet Akif’in seçme bazı şiirlerini seslendirmesiyle sona erdi.

Okul Müdürü Sefa Kayalı programın hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmenlere çiçek takdim ederek teşekkür etti.

Programa katılan misafirler ise böyle güzel bir program hazırlayan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu yöneticilerine teşekkür ettiler.