Hitit Üniversitesi Yatırımlar Şube Müdürü ve Daire Başkan Vekili Süleyman Altan, yapımı devam eden Kuzey Kampüsün 1. Etabının %60’ının tamamlandığını açıkladı.

Turgut Özal Konferans Salonu’nda düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında bir sunum yapan Hitit Üniversitesi Yatırımlar Şube Müdürü ve Daire Başkan Vekili Süleyman Altan, bu yıl içerisinde 32 milyon 194 bin TL’lik ödenek harcadıklarını ifade etti.

Kuzey kampüsünün tapusunun geçtiğimiz hafta üniversiteye teslim edildiğini de bildiren Altan, Güney Kampüsün de master planının hazır olduğunu bundan sonra ihale hazırlıklarına başlayacaklarını vurguladı.

Altan, “Bu yıl 35 milyon 194 bin TL’lik kısmını harcadık. Yaklaşık olarak %80 gerçekleşme mevcut. Fiziki gerçekleşmemiz de %83’dür.

Kuzey Kampüs alanında çalışmalarımız devam ediyor. 193 hektarlık bir alan ulaşmış bulunmaktayız. 178 hektarlık kısmının ön tahsisi, tahsisi tamamlandı. Geçtiğimiz hafta itibariyle Kuzey Kampüs alanının tevhit işlemi de tamamlanmıştır ve şuanda kampüsün tapusu kurumumuza ulaştı.

İhalesini yaptığımız Kuzey Kampüs 1. Etap yapım işinin şuanda %60 fiziki gerçekleşmesi tamamlanmış durumda. Bu kampüs içerisinde ısı ve enerji merkezi, kapalı spor salonu, merkez yemekhane, İktisat ve İlahiyat Fakülte binaları yapılıyor.

Öte yandan Güney yerleşkemizle ilgili de bir çalışma yapıldı. Güney Kampüsümüzün Master Plan çalışmaları tamamlandı. Yapılan master planın kabul işlemleri de tamamlandı” diye konuştu.