Osmancık Ömer Derindere Fen Lisesi 4. Sınıf Öğrencisi Reyyan Özturgut, Türkiye genelinde gerçekleştirilen 4 Eylül Sivas Kongresi ve Sanat Şenlikleri Yarışması’nda kompozisyon dalında Türkiye ikincisi oldu.

Sivas Valiliği tarafından düzenlenen “4 Eylül Sivas Kongresi ve Sanat Şenlikleri Yarışması” Sivas Kongresi anma etkinlikleri öncesinde yapıldı.

Birçok dalda gerçekleştirilen yarışmaya kompozisyon dalında Osmancık Ömer Derindere Fen Lisesi 4. Sınıf Öğrencisi Reyyan Özturgut´ta katıldı.

Yazdığı kompozisyon Türkiye genelinde ikinci olarak seçildi.

Sivas Valiliği tarafından ödüllendirilen Özturgut, Osmancık dönüşü Kaymakam Azmi Yeşil ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel’i makamında ziyaret etti.

Özturgut, Sivas Valiliği tarafından Osmancık´a gönderilen ödülünü Kaymakam Azmi Yeşil´İn elinden aldı.

Öğrenciye ödülünü veren Kaymakam Yeşil yaptığı konuşmada, “Öğrencimizi canı gönülden kutluyorum. Osmancık Kaymakamı olarak kızımızın başarısı diğer öğrencilerimize de örnek olmasını diliyorum. Ben Osmancıklı öğrencilerimizin yeteneklerinden asla şüphe duymadım. İnşallah bu yeteneklerini bu yıl görev yaptığım dönemde daha da geliştireceğiz. Her yer de söylediğim gibi bir ülkenin kalkınmasının temel şartlarından birisi kalifiye ve kaliteli insan yetiştirmektedir. Bu nedenle eğitime ayrı bir önem veriyoruz ve toplumca da vermeye devam etmeliyiz. Bu duygular içerisinde öğrencimizin daha da başarılı olmasını temenni ediyor kendisini kutluyorum” ifadelerini kullandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel´de dereceye girerek ödülünü alan Reyyan Özturgut ve hem babası hem de öğretmeni olan Bilal Özturgut´a teşekkür ederek tebrik etti.